FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GS OS BiH: Nije bilo nikakve izvanredne situacije u Afganistanu

SARAJEVO, 20. rujna 2012.(Hina) - Predstavnici Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine i glavnog stožera Oružanih snaga te zemlje u četvrtak su opovrgnuli neke medijske napise kako je u Afganistanu u utorak pod dramatičnim okolnostima provedena akcija izvlačenja kontigenta vojnika iz balkanskih zemalja.

Zamjenik zapovjednika glavnog stožera OS BiH brigadir Ivica Jerkić izjavio je za TV BiH kako je ovotjedni helikopterski transport vojnih instruktora iz zemalja regije u Afganistanu bio izveden u istim okolnostima kao i ranije.

"Sve što se događalo ovih dana je bilo redovito i nikakvih izvanrednih zbivanja nije bilo", kazao je brigadir Jerkić dodajući kako se instruktori iz BiH koji su bili u sastavu ISAF-a u petak vraćaju u Sarajevo.

Jerkić je dodao kako se sve aktivnosti pedesetak vojnika iz BiH u Afganistanu provode sukladno planovima.

Zamjenica ministra obrane BiH Marina Pendeš kazala je kako se stanje u Afganistanu redovito analizira, a u narednom razdoblju odredit će se hoće li vojnici iz BiH nastaviti sudjelovati u misiji NATO-a u toj zemlji.

"Predsjedništvo BiH ranije je donijelo odluku da se sudjelovanje u misiji ISAF-a produži za sedam mjeseci i to je sasvim dovoljno da se napravi kvalitetnija analiza", kazala je Pendeš dodajući kako će se pri tome strogo voditi računa o sigurnosti vojnika koji se šalju u Afganistan.

Odluka o tome hoće li BiH nastaviti sudjelovati u misiji ISAF-a trebala bi biti donesena tijekom listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙