FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalekovod gradi dionicu dalekovoda u Ukrajini, posao vrijedan 71 milijun eura

ZAGREB, 20. rujna 2012. (Hina) - Tvrtka Dalekovod izvijestila je da je počeo projekt izgradnja dva dalekovoda u Ukrajini u kojem će Dalekovod graditi dionicu za koju je potpisao ugovor počekom prošle godine, a vrijednost posla iznosi 71 milijun eura.

Dalekovod je danas na Zagrebačkoj burzi objavio da je 19. rujna otvorena izgradnja dva dalekovoda 750 kV koji povezuju nuklearne elektrane Rivnensku i Hmelnicku sa TS Kijevska u Ukrajini, a u tom projektu Dalekovod će graditi dionicu koja povezuje NE Hmelnicka i NE Černobilska sa TS Kijevska za što je već početkom 2011. potpisao ugovor s ukrajinskom državnom energetskom kompanijom UKRENERGO. Vrijednost ugovora iznosi 71 milijun eura.

Dalekovod je, navodi se, u prethodnih godinu i pol dana od potpisivanja ugovora uspješno završio prvu fazu projekta koju čine projektiranje dalekovoda, projekt otkupa zemlje na trasi dalekovoda kao i ostale pripremne radove neophodne za uspješan početak građevinskih radova.

Projekt izgradnje dalekovoda u Ukrajini, koji kreditira Europska banka za obnovu i razvoj, ukupne vrijednosti 400 milijuna eura, predstavlja jednu od najvećih investicija u energetiku Ukrajine od njene samostalnosti.

(Hina) xpp/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙