FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ o TŽV Gredelj

ZAGREB, 20. rujna 2012. (Hina) - Stečaj s preustrojem u ovom je trenutku jedina mogućnost za očuvanje maksimalno mogućeg broja radnih mjesta u TŽV Gredelj, istaknuli su iz HŽ-a na upit o današnjem prosvjedu radnika Gredelja, tvrtke koja je u vlasništvu HŽ Putničkog prijevoza.

Restrukturiranjem HŽ-ovih društava obuhvaćene su i sve tvrtke kćeri, pa tako i TŽV Gredelj. S obzirom na tešku financijsku i poslovnu situaciju u kojoj se nalazi TŽV Gredelj, a koja je posljedica neracionalnosti u poslovanju i krivih poslovnih odluka u prethodnim godinama, restrukturiranje nije moguće provesti na predviđen način kao u ostalim tvrtkama kćerima, već je stečaj s preustrojem u ovom trenutku jedina mogućnost za ostvarivanje planiranih ciljeva. Stoga je, postupak Uprave Gredelja nastojanje za očuvanjem maksimalno mogućeg broja radnih mjesta, ističu iz HŽ Putničkog prometa.

Naglašavaju također kako HŽ Putnički prijevoz mora imati licenciranog remontera za održavanje sklopova i uređaja za što jedino TŽV Gredelj ima potrebne licence i certifikate.

"HŽ Putnički prijevoz za održavanje licence operatera u pružanju usluge prijevoza putnika nužno mora imati licenciranog remontera za održavanje dijelova sklopova i uređaja koji izravno utječe na sigurnost željezničkog prometa, kao što su kočnice, osovinski sklopovi i ostale komponente za što jedino TŽV Gredelj ima potrebne licence i certifikate", navode iz HŽ-a.

Zbog toga je, kako ističu, osobito kada se nabave nova prijevozna sredstva, HŽ Putničkom prijevozu cilj potpisati dugogodišnji ugovor za održavanje s TŽV-om Gredelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙