FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAKOM - HT-u i H1 Telekomu potpore za razvoj širokopojasnih mreža

ZAGREB, 20. rujna 2012. (Hina) - Potpore za razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dobit će Hrvatski Telekom (HT) za tri županije i H1 Telekom za jednu županiju, a ukupan iznos dodijeljenih potpora je 14,46 milijuna kuna, objavila je danas Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

HAKOM je zaprimio ponude četiri tvrtke - VIPnet, HT, VVISP i H1 Telekom za izgradnju brzog interneta na 11 ciljanih područja (županija), a nakon detaljnih analiza Vijeće HAKOM-a je na jučerašnjoj sjednici odabralo najbolje ponude, navodi se u priopćenju.

HT je potporu dobio za tri županije - Osječko-baranjsku županiju (za ponudu u iznosu od 4,15 milijuna kuna), Primorsko-goransku (3,04 milijuna kuna) te za Ličko-senjsku županiju (2,88 milijuna kuna), dok je za Karlovačku županiju prihvaćena ponuda H1 Telekoma (u iznosu od 4,41 milijun kuna).

Ukupni iznos dodijeljenih potpora iznosi 14,46 milijuna kuna, navode iz HAKOM-a i napominju da je bilo dostupno 15,5 milijuna kuna.

Nakon zaključenja ugovora s odabranim ponuditeljima, HAKOM će pokrenuti novi natječaj (od 34,5 milijuna kuna) za dodjelu potpora u svrhu razvoja širokopojasnog pristupa internetu za ciljana područja (županije) koje nisu ušle u prvi krug, najavljuju iz HAKOM-a.

HAKOM-ov Program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav - brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu, navodi se u priopćenju.

HAKOM je sredinom ožujka raspisao natječaj za dodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima, a zbog velikog je zanimanja rok za podnošenje ponuda bio produžen, rok je najprije bio 15. lipnja, a poslije je produžen na 20. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙