FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivica Tucak: Hrvatska će se na svim velikim natjecanjima boriti za odličja

SPLIT, 19. rujna 2012. (Hina) - Novoimenovani izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak (42) najavio je kako će se na svim velikim natjecanjima reprezentacija nastaviti boriti za osvajanje odličja i pokušati biti najbolja kao što joj je to uspjelo i na Olimpijskim igrama u Londonu.

"U narednom četverogodišnjem ciklusu cilj broj jedan su Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru, ali mi imamo toliko snažnu reprezentaciju da ćemo i na prvom sljedećem velikom natjecanju - svjetskom prvenstvu u Barceloni u srpnju 2013. godine pokušati osvojiti najsjajnije odličje", rekao je Tucaka danas za Radio Splitu, u svojem prvom intervjuu nakon što ga je Upravni odbor Hrvatskog vaterposkog saveza (HVS) prije dva dana (16. rujna) imenovao izbornikom.

Nasljednik Ratka Rudića na klupi hrvatske reprezentacije kazao je da će okosnicu reprezentacije činiti igrači koji su na Igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju, ali i da će vrata reprezentacije će biti otvorena svima koji igrama i ponašanjem budu mogli odgovarati reprezentativnim zahtjevima.

Tucak je potsjetio da će prvi nastup pod njegovim vodstvom reprezentacija imati 17. listopada ove godine kada ćemo u prvom kolu Svjetske lige biti domaćini odličnoj reprezentaciji Crne Gore.

"To je natjecanje u kojem će prigodu dobiti i nekolicina mlađih igrača s kojima ćemo još više proširiti reprezentativnu bazu, ali bez obzira na to mi ćemo i u ovogodišnoj Svjetskoj ligi ići na ostvarenje maksimalnog uspjeha", rekao je Tucak istaknuvši da će, bude li potrebno, savjet zatražiti od svog prethodnika na izborničkoj dužnosti Ratka Rudića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙