FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 19. rujna

ZAGREB, 18. rujna 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 19. rujna:

ZAGREB - Nastavak 5. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, velika vijećnica, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će glavni ravnatelj policije Vlado Dominić predstaviti novoimenovane načelnike policijskih uprava (10 sati, amfiteatar Ravnateljstva policije, Ilica 335). Interni natječaj za imenovanje rukovodećih policijskih službenika za radna mjesta načelnika policijske uprave raspisao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić 30. srpnja.

ZAGREB - Na suđenju u slučaju Fimi medija o izvlačenju novca iz državnih institucija i tvrtki trebali bi svjedočiti Milivoj Mikulčić i Mario Lovrinčević iz Hrvatskih autocesta (HAC). Optužbe da su preko marketinške agencije Fimi medije izvukli oko 70 milijuna kuna odbacuju jedino bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader te njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček, dok odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela. Sve optužbe priznali su bivši stranački rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević (10 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Suđenje osječkom poduzetniku Dragi Tadiću za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Branimiru Glavašu nastavit će se svjedočenjem osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala i direktora osječke podružnice Euroherca Darka Tolića (3 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HNS-a na temu "Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja"(11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6). O temi će govoriti zastupnici Nada Turina Đurić, Natalija Martinčević i Srđan Gjurković.

ZAGREB - Konferencije za novinare Hrvatskih laburista na temu "Tko gura Gredelj u stečaj?" (12 sati, prostorije Stranke, Ilica 108). Prisutnima će se na konferenciji obratiti saborski zastupnik Hrvatskih laburista Mladen Novak i predsjednik podružnice Grada Zagreba Robert Prugovečki.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske seljačke stranke na temu "Zaustavimo propadanje obrazovanja i obezvređivanje učitelja u društvu" (10,30 sati, središnjica HSS-a, Zvonimirova 17/I). Prisutnima će se na konferenciji obratiti predsjednik HSS-a Branko Hrg, ravnatelj ravnateljstva za odgoj, obrazovanje, znanost i sport Hrvoje Petrić i predsjednik Stručnog vijeća HSS-a Grada Zagreba Danko Deždek.

ZAGREB - Tematska sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba o pristupačnosti i mobilnosti Zagreba za osobe s invaliditetom (11 sati, KD Vatroslav Lisinski, mala dvorana, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira konferenciju za novinare u povodu raspisivanja natječaja za 2013. za sudjelovanje u Programu za cjeloživotno učenje, najvećem obrazovnom programu Europske unije (11 sati, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, ulaz iz Prilaza Gjure Deželića 2). Na konferenciji će biti izneseni podaci o predstojećim rokovima za prijave na programe, o seminarima koje Agencija besplatno organizira za potencijalne korisnike te o specifičnostima pojedinih potprograma.

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga u povodu najave Vlade RH o donošenju izmjena Zakona o radu (9,30 sati, prostorije Udruge, Domobranska 4). Udruga mobbing će na konferenciji predstaviti svoj prijedlog izmjena i dopuna članka 130. Zakona o radu, a isti prijedlog bit će upućen Odboru za zakonodavstvu Hrvatskog sabora i Vladi RH.

RIJEKA - Premijera predstave "Crossings" koja je nastala u produkciji riječkog Trafika i The Necessary Stagea iz Singapura te koprodukciji riječkog HNK-a i Esplanade – Theatres on the Bay (20 sati, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1). Kolektiv predstave čine izvođači Chuang Xiu'er, Sharda Harrison, Edvin Liverić, Najib Soiman i Žak Valenta, a redatelj je Alvin Tan. Nastao multidisciplinarnom suradnjom umjetnika iz Hrvatske i Singapura, "Crossings" propituje suživot, razumijevanje i miješanje različitih kultura.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Mate Kovačević

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙