FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju daljnji pad cijena

NEW YORK, 18. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju nastavak pada cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu jer su nakon poticajnih mjera središnjih banaka u fokusu ulagača ponovno slabosti najvećih svjetskih gospodarstava.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 12,30 sati u minusu između 0,1 i 0,2 posto, nakon što su jučer cijene dionica pale oko 0,3 posto.

Nakon što je Europska središnja banka poduzela mjere za suzbijanje dužničke krize, a američki Fed dodatno olabavio monetarnu politiku, u fokusu ulagača ponovno su makroekonomski podaci. A oni pokazuju da se rast najvećih svjetskih gospodarstava usporava.

Jutros je objavljeno da je u Europi prodaja automobila u kolovozu pala za 8,5 posto, što je već 11. mjesec zaredom kako prodaja slabi uslijed pada potrošnje.

Ulagače zabrinjava i dužnička kriza u Španjolskoj, nakon što su prinosi na njezine 10-godišnje obveznice ponovno dosegnuli 6 posto.

Na tržištu vlada nesigurnost po pitanju hoće li ta članica eurozone službeno zatražiti međunarodnu pomoć, što je nužno kako bi Europska središnja banka mogla kupovati španjolske obveznice i tako spustiti cijenu njezina zaduživanja.

Zbog toga su jutros na europskim burzama cijene dionica pale. U 12,30 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u minusu između 0,8 i 1,2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙