FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HDZ poziva Gradsku upravu da riješi problem grijanja

SPLIT, 18. rujna 2012. (Hina) - Vodstvo splitskog HDZ -a danas je upozorilo kako iduće zime zbog nerješenih poteškoća s grijanjem u gradskim kotarevima Blatine i Split 3 prijeti iduće zime opasnost smrzavanja 10.000 stanovnika te je pozvalo gradsku upravu da žurno poduzme mjere na rješavanju tih poteškoća.

"Dok se drugi gradovi u Hrvatskoj pripremaju za zimsku sezonu raspravljajući o cijeni grijanja, u Splitu traje neizvjesnost hoće li ga uopće biti. To potvrđuje svu bešćutnost i bahatost aktualne gradske uprave za probleme svojih građana", izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

Po Škorićevim riječima od gradonačelnika Željka Keruma o poteškoćama grijanja kao i o svim drugim nerješenim problemima u Splitu "nismo čuli niti riječi jer ga očito ne zanimaju problemi Splita, nego je preokupiran svojim problemima".

Škorić je podsjetio kako je ranije propao natječaj za koncesionara toplane na Blatinama, koja grijanjem opskrbljuje kotareve Blatine i Split 3, jer se nitko na njega nije javio, te da je raspisan ponovljeni natječaj za tu koncesiju ali da od gradskih čelnika nema nikakvih službenih informacija je li se netko na njega prijavio.

Pozvao je gradsku upravu da u sljedećih nekoliko dana izabere pouzdanog koncesionara, a ako nema zainteresiranih za to, onda za ovu zimsku sezonu koncesiju treba dati jednoj od dvije novoosnovane tvrtke "Split gradnja" ili "Split obala".

Te tvrtke, po Škoriću, mogu biti davatalji usluga, dok se ugovorom o poslovno-tehničkoj suradnji s dosadašnjim koncesionarom (HVIDR-a) može riješiti pitanje dozvola i ovlaštenja za obavljanje tih poslova.

Škorić je također upozorio da ukoliko se ne riješi problem grijanja u gradskim kotarevima Blatine i Split 3, stanovnci tih naselja bit će prisiljeni izlagati se dodatnim troškovima za alternativna grijanja svojih domova, kao što je to bio slučaj i prošle zime.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙