FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatrogasci se još bore s požarom u "Pazinki"

PAZIN, 17. rujna 2012.(Hina) - Vatrogasci se još bore s požarom koji je nešto prije 12 sati izbio u tvornici "Pazinki" i zahvatio skladište s plastičnim cijevima i kockicama za potpalu, a zbog gustog dima Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Pazina upozorio je građane da ne izlaze na ulice i dobro zatvore kuće.

Vatra je zahvatila halu i podrumsko skladište u kojem su plastične vodovodne cijevi i 12 tona kockica za potpalu, a požar uz pazinske gase i vatrogasci iz Buzeta, Umaga, Poreča i Pule s petnaest vozila.

"Požar je pod kontrolom sa svih strana, međutim, daleko je to još od lokalizacije, pa će se gašenje zasigurno nastaviti još dugo," kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac koji je građanima Pazina i okolice poručio da zatvore prozore, vrata na kućama te sve otvore s obzirom na to da je grad zadimljen i širi se gusti crni dim s neugodnim mirisom od izgaranja plastike.

Poslijepodne su se sastali članovi Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Pazina koji su uputili apel građanima da ne izlaze na ulice, pogotovo mala djeca i ljudi s respiratornim problemima.

"Večeras će se Stožer sastati s vatrogascima na požarištu kako bi se dogovorile sljedeće aktivnosti," navodi se u priopćenju za javnost stožera za zaštitu i spašavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙