FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tuniška policija okružila džamiju u kojoj je čelnik salafita

TUNIS, 17. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Više od tisuću pripadnika tuniških snaga sigurnosti okružilo je u ponedjeljak džamiju u glavnom gradu u kojoj se nalazi vođa salafita kojega policija traži u vezi s prošlotjednim sukobima oko veleposlanstva SAD-a, rekao je svjedok agenciji Reuters.

Policija, vojska i elitne protuterorističke snage opkolile su džamiju al-Fatah gdje se Saif-Allah Benahssine, vođa tuniskog ogranka Ansar al-Sharie, sastao s više stotina svojih sljedbenika. Benahssine je sljedbencima rekao da nije upleten u nasilne prosvjede pred veleposlanstvom SAD-a.

Izvor iz službi sigurnosti je Reutersu rekao da se Benahssina, poznatog i kao Abu Iyadh, traži zbog prosvjeda u kojima su dvije osobe poginule a 29 ranjeno kada je policija otvorila vatru na prosvjednike koji su razbijali veleposlanstvo.

Umjerena islamistička stranka Ennahda, koja vodi vladajuću tunišku koaliciju, savjetovala je građanima da se ne priključuju prosvjedima zbog filma koji ismijava proroka Muhameda objavljenog na internetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙