FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj reviju hrvatskoga filmskog i video stvaralaštva

ZAGREB, 17. rujna 2012. (Hina) - Otvorene su prijave za 44. reviju hrvatskoga filmskog i video stvaralaštva koja će se, najavljeno je danas iz Hrvatskog filmskog saveza, održati u Đakovu od 23. do 25. studenog, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto-kino kluba Đakovo.

Revija hrvatskoga filmskog i video stvaralaštva godišnja je manifestacija koja prikazuje najnovija neprofesijska filmska i video ostvarenja iz klubova i udruga udruženih u Hrvatski filmski savez, kao i studenata i samostalnih autora iz Hrvatske i hrvatskih državljana u inozemstvu.

Mogu se prijaviti neprofesijska filmska i video ostvarenja koja do sada nisu bila prijavljena niti na jednu drugu državnu reviju, Reviju hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece ili Filmsku reviju mladeži. Natječaj je otvoren do 12. listopada, a detalji su na službenoj stranici Revije.

Iako je najpoznatiji po Đakovačkim vezovima, grad Đakovo ima i dugu tradiciju filmskog stvaralaštva. Prije šezdesetak godina tamo je osnovan Foto kino klub Đakovo, koji je, sa željom da zabilježi i očuva trajne vrijednosti slavonskog mentaliteta i života, običaja i folklorne baštine organizirao Festival filmova o folkloru, koji se od 1976. do 1986. održao šest puta. Danas se on nastavlja kao međunarodni Etno film festival - Srce Slavonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙