FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Multimedijalna instalacija "Sjeti se Šibenika"

ŠIBENIK, 17. rujna 2012. (Hina) - Multimedijalna instalacija pod nazivom 'Sjeti se Šibenika', autora ratnog kamermana Zorana Lucića Luce otvorena je u šibenskoj galeriji Matija u sklopu obilježavanja 21. obljetnice ratnog podviga u kojem je u rujnu 1991. godine šibensko područje obranjeno od nasrtaja agresora.

Na 13 televizijskih monitora koji su postavljeni u galeriji prikazuje se video materijal koji je Lučić snimio tijekom bitke za Šibenik, na prvoj liniji obrane grada.

Sam autor navodi da su neke snimke već prikazivane javno, no kako ima i materijala koji još nikad nije bio prezentiran publici.

Stručnu pomoć šibenskom ratnom snimatelju pružio je Hrvatski memorijalni dokumentacijski centar domovinskog rata iz Zagreba, a njegov ravnatelj dr sc. Ante Nazor na sinoćnjem otvorenju izložbe naglasio je kako je iznimno važno dokumentirano podsjećati na događaje iz Domovinskog rata.

Danas se mnoge istine o Domovinskom ratu iskrivljuju, dodao je ravnatelj Nazor, pohvalivši inicijativu koju je Lučić pokrenuo zajedno sa Šibenskim građanskim forumom o otvaranju Spomen sobe Domovinskog rata u Šibeniku.

Snimatelj Lučić najavio je kako je upravo izložba 'Sjeti se Šibenika' najava projekta uređenja Spomen sobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙