FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli 7. Desničini susreti

ZADAR, 14. rujna 2012. (Hina) - Sedmi Desničini susreti počeli su danas u Zadru i ove godine nastavljaju temu "Intelektualci i rat, 1939.-1947. godine" započetu na prošlogodišnjim susretima.

"Ovo je kapitalna tema hrvatske i regionalne povijesti. Sve dobro ili loše što se dogodilo u 20. stoljeću ili su anticipirali intelektualci ili su na različite načine u realizaciji svojih projekcija i utopija oni imali velikoga udjela", rekao je otvarajući skup prof. dr. Drago Roksandić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj ovoga skupa je ponuditi što bolje utemeljen mogući pristup ovome razdoblju koji će biti sadržan u sljedećem Zborniku, dodao je Roksandić.

Manifestacija posvećena piscu Vladanu Desnici održava se do nedjelje, 16. rujna, a u sklopu ovogodišnjih Susreta održat će se brojna predavanja, radionice, rasprave i panel diskusije, a manifestacija završava obilaskom nedavno obnovljenih dijelova Kule Stojana Jankovića te razgledavanjem novopostavljene Etnografske zbirke.

Desničine susrete organiziraju Centar za komparativnohistorijske i interkulturne studije, te Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙