FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 14. rujna

ZAGREB, 13. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 14. rujna.

RIGA - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji "Riga 2012" koja će se održati u latvijskoj prijestolnici. Riječ je o tradicionalnom susretu istaknutih pojedinaca iz svijeta vanjske politike, gospodarstva i društvenih znanosti na temu međunarodnih odnosa. Pusić će sudjelovati u radu panela "Will Global Economic Restructuring Bring the West Back to Game?" zajedno s domaćinom, latvijskim šefom diplomacije Edgarsom Rinkevičsom, te ministrom za europske poslove Francuske Bernardom Cazeneuveom. Prije početka konferencije Pusić će održati bilateralni sastanak s Rinkevičsom.

BEJRUT - Papa Benedikt XVI. doputovat će u posjet Libanonu gdje će pozivati na mir i pomirbu na Bliskome istoku, dok u susjedstvu, u Siriji bjesni građanski rat. Papi kojem je 85 godina ovo je 24 putovanje u inozemstvo, a četvrto na Bliski istok. Predviđeno je da tri dana u Bejrutu, od petka do nedjelje provede propovijedajući jedinstvo kršćana i mir između kršćana i muslimana. Papa će održati dvije mise na otvorenom i sastat će se s predstavnicima svih brojnih libanonskih kršćanskih i islamskih zajednica te s političkim čelnicima.

DAMASK - Izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju Lakhdar Brahimi trebao bi se sastati sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom. To je prvi posjet Brahimija Siriji nakon što je 1. rujna službeno preuzeo tu dužnost. Izaslanik koji je naslijedio Kofija Annana ocijenio je da je njegova misija iznimno teška. Otkad je imenovan na ovu dužnost alžirski diplomat nekoliko je puta rekao kako će budućnost Sirije odrediti sirijski narod i nitko drugi.

Dežurni:

Noć: Tomislav Delač

Prijepodne: Damir Hainski

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙