FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U policijskoj akciji u BiH 25 uhićenih

SARAJEVO, 12. rujna 2012.(Hina) - U velikoj policijskoj akciji koja je u srijedu provedena u Bosni i Hercegovini po nalogu državnog odvjetništva uhićeno je 25 osoba, a policijski su dužnosnici najavili kako bi to mogao biti odlučni udarac organiziranom kriminalu u toj zemlji.

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Goran Zubac izjavio je novinarima u Sarajevu kako je u akciji kodnog naziva "Lutka" pretraženo više od pedeset lokacija širom zemlje, a sve uhićene tereti se za najteža kaznena djela poput ubojstava, pljački i krijumčarenja droge.

Zubac je kazao kako će na temelju ove akcije policija u cjelosti rasvjetiliti slučajeve niza ubojstava koji su godinama bili nerješni poput onoga Ramiza Delalića zvanog Ćelo.

"Identificirali smo sve članove zločinačke organizacije i njezine suradnike u sigurnosnim službama i tijelima vlasti BiH", kazao je Zubac pojašnjavajući kako su istragom obuhvaćene ukupno 43 osobe.

"Nakon ovoga više ništa neće biti isto", ustvrdio je ravnatelj krovne policijske agencije u BiH.

Ravnatelj policije Republike Srpske Gojko Vasić tijekom dana je pojasnio kako se dio kriminalaca pod ovom istragom već nalazi u zatvorima na odsluženju kazni.

Imena uhićenih policija i državno odvjetništvo nisu objavili, no potvrđeno je kako je u sarajevskom naselju Ilidža pretražen hotel "Casa Grande" u vlasništvu Nasera Keljmendija, osobe koju američke vlasti smatraju vođom jednog od najorganiziranijih i najopasnijih zločinačkih klanova na Balkanu.

Keljmedni je stoga ranije ove godine uvršten na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD.

Potvrde da je Keljmendi uhićen nema, a mediji u srijedu prenose različite informacije gdje bi on mogao biti.

Ministar sigurnosti Sadik Ahmetović izjavio je medijima kako bi se Keljmendi mogao nalaziti u Crnoj Gori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙