FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježeno 100 kilometara biciklističkih staza u Konavlima

DUBROVNIK, 12. rujna 2012. (Hina) - U sklopu projekta Poslovna suradnja i unapređenje vještina u razvoju pustolovnog turizma koji je financiran sredstvima EU iz programa IPA prekogranične suradnje u najjužnijoj hrvatskoj općini Konavle obilježeno je 100 kilometara biciklističkih staza.

Nositelj projekta je Hrvatska Gorska služba spašavanja u suradnji s Udrugom za održivi razvoj i ekologiju Sunce i s partnerima Dubrovačko-neretvanskom županijom i Udrugom Agroturizam Konavle.

Projektom se financira educiranje osoba za turističko vođenje pustolovnih, pješačko-planinarskih i biciklističkih izleta, izrada i postavljanje poučnih ploča te informativnih ploča s iscrtanim biciklističkim stazama više od 60 smjerokaza i turistički zemljovid turističkih staza Konavala.

Od 100 kilometara kroz cijelu općinu Konavle uključena su četiri osnovna biciklistička pravca Čilipi - Molunat, Zekovica - Debeli brijeg, Zekovica - Duba konavoska i Zekovica - Gruda.

Udruga Agroturizam Konavle svoje aktivnosti na profiliranju općine Konavle kao idealno odredište za cikloturizam započela je s organizacijom konavoske biciklijade odnosno projektom biciklističke vožnje "Sto kilometara kroz Konavle".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙