FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki gradski proračun ostvaruje se uravnoteženo

OSIJEK,11. rujna 2012.(Hina) - Osječki gradski proračun u prvih šest mjeseci ostvarivao se uravnoteženo, a do kraja godine vjerovatno će trebati napraviti rebalans, koji će biti kozmetičke naravi, rečeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Pročelnica Upravnog odjela za financije Zvjezdana Tuma-Pavlov kazala je kako je od ukupno planiranih 494,5 milijuna kuna prihoda, u prvih šest mjeseci ostvareno 184,8 milijuna, a skupa s prenesenim prošlogodišnjim viškom od 34 milijuna kuna, 218,9 milijuna kuna, odnosno 44,23 posto.

Ukupni su rashodi iznosili 184,3 milijuna kuna, odnosno 37,7 posto, od ukupno planiranih. U prvom polugodištu proračun se obično slabije puni, posebice u prva dva mjeseca, možemo biti zadovoljni poreznim prihodima, dok je nešto lošije stanje s namjenskim prihodima, posebice prodaje građevinskog zemljišta i komunalnog doprinosa, jer nema većih najavljenih investicija, kazala je Tuma-Pavlov.

Gradonačelnik Bubalo kazao je kako vjeruje da će se uravnoteženo ostvarivanje prihoda i rashoda nastaviti do kraja godine, da će se rebalans proračuna napraviti krajem godine, samo radi usklađivanja potrošnje na pojedinim stavkama.

Bubalo je izvijestio kako je većina gradskih poduzeća, u prvom polugodištu, poslovala pozitivno, te kako očekuje da će kraj godine dočekati s pozitivnom nulom, osim Gradskog prijevoza putnika (GPP) gdje se očekuje gubitak, zbog toga jer se, unatoč poskupljenju energenata, nije željelo podizati cijene gradskog prijevoza.

Na upit novinara o mogućem tretiranju komaraca, zbog pojave virusa zapadnog Nila, koji prenose ovi insekti, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Romano Kristić kazao je kako je u ovome trenutku druga generacija komaraca na izmaku te da stoga ne prijeti opasnost, pa ove godine vjerovatno više neće biti tretiranja komaraca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙