FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera filma "Riječki olimpijci"

RIJEKA, 10. rujna 2012. (Hina) - Proslava Hrvatskog olimpijskog dana, koji se održava u znak sjećanja na 10. rujna 1991. godine kada je u zagrebačkom hotelu Esplanade utemeljen HOO, obilježen je danas na riječkom Korzu predstavljanjem 23 sporta koji postoje u Rijeci, a navečer će se premijerno prikazati dokumentarni film "Riječki olimpijci".

Program je počeo podizanjem zastave Hrvatskog olimpijskog odbora koju su zajedno podigli kapetan naše zlatne vaterpolo reprezentacije Samir Barač i svjetski prvak u brzom badmintonu Dasen Jardas, praunuk hrvatskog olimpijca Dragutina Ciottija koji je na Igrama 1928. u Amsterdamu osvojio brončanu medalju u gimnastici.

Na otvaranju manifestacije je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao da je u sportskim događajima najvažnije sudjelovati, ali da je uvijek ugodno kad stignu medalje u Hrvatsku, a posebno u Rijeku.

Dokumentarni film "Riječki olimpijci" autora Vanje Vinkovića premijerno će se prikazati na Trsatskoj gradini. Film govori o nastupima riječkih sportaša na olimpijskim igrama od Pariza 1924. do ovogodišnjih Igara u Londonu. Oni su osvojili ukupno 42 medalje od kojih 14 zlatnih, a u filmu govori tridesetak bivših i sadašnjih sportaša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙