FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na DHT-u prvo predstavljanje nacrta strategije razvoja turizma

ZAGREB, 10. rujna 2012. (Hina) - Na Danima hrvatskog turizma (DHT), koji će se održati 18. i 19. listopada u Dubrovniku, središnje teme bit će hrvatski turizam u okvirima EU te glavni plan i strategija razvoja turizma Hrvatske, čiji će nacrt Ministarstvo turizma prvi put predstaviti na tim Danima.

Prema programu DHT-a, koje je danas objavilo Ministarstvo turizma, prvog dana predviđen je Hrvatski turistički forum u sklopu kojeg će se uz ostalo obraditi i tema hrvatski turizam u EU, s posebnim naglaskom na perspektive i mogućnosti povlačenja sredstava iz fondova EU-a.

Drugog dana DHT-a predviđeno je predstavljanje nacrta dugo očekivanog glavnog plana i strategije razvoja turizma Hrvatske, kojeg po narudžbi Ministarstva turizma od prošle godine izrađuje zagrebački Institut za turizam u suradnji s brojnim drugim institucijama i samim sektorom.

Istog dana održat će se i tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima hrvatske Vlade, a tijekom DHT-a održat će se i brojni radni sastanci strukovnih udruga i stručni skupovi.

Dodijelit će se i tradicionalne godišnje turističke nagrade za uređenost primorskih i kontinentalnih odredišta Plavi i Zeleni cvijet, za kvalitetu "Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku" te za djelatnike godine u turizmu.

Dani hrvatskog turizma se, kao i zadnjih nekoliko godina, održavaju u suorganizaciji Ministarstva turizma, HTZ-a, HGK i HRT-a, domaćin je ove godine Valamar Hoteli Dubrovnik na Babinom Kuku, a na tom tradicionalnom godišnjem okupljanju turističke struke očekuje se i više od tisuću domaćih i stranih turističkih djelatnika i njihovih gostiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙