FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 6. rujna 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je, u povodu objave agencije Fitch koja je jučer revidirala naviše prognoze za hrvatski kreditni rejting, kako je to vrlo mali, ali važan korak naprijed te je zahvalio hrvatskim građanima na strpljenju istaknuvši da promjena nema "preko noći". "Molit ću građane za još malo strpljenja jer je situacija i dalje teška i neće trajati kratko", kazao je Milanović jučer u sjedištu SDP-a u Zagrebu, uoči sjednice stranačkog Predsjedništva. Milanović je rekao i da svima treba optimizma, ali da sam optimizam nije dovoljan. "Radimo i to se pomalo prepoznaje, ali promjena nema 'preko noći'", dodao je. Na pitanje novinara hoće li i druge agencije zadržati takav kreditni rejting za Hrvatsku, Milanović je odgovorio kako sve agencija rade samostalno i da na njih ne mogu utjecati, kao ni na Fitch.

ZAGREB - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić istaknuo je, u povodu objave agencije Fitch koja je jučer revidirala naviše prognozu za hrvatski kreditni rejting, kako Vlada može biti ponosna te kako je to poruka da Hrvatska može stabilno biti dužnik i ulagati u projekte. Agencija za izdavanje kreditnih rejtinga Fitch Ratings danas je revidirala naviše prognozu za hrvatski kreditni rejting, s negativne na stabilnu, i ujedno potvrdila hrvatski rejting za dugoročno zaduživanje u stranoj valuti na 'BBB-' i u domaćoj valuti na 'BBB'. "Vlada može biti ponosna što nakon godina i godina Hrvatska po prvi puta, ne samo zadržava kreditni rejting, već ga uspjeva i dignuti", kazao je sinoć Čačić u HTV-ovoj emisiji "Tema dana". Naglasio je da niti jedna europska zemlja niti zemlja EU u ovoj godini, osim Hrvatske, nije uspjela povisiti kreditni rejting dok je on pao u 11 zemalja.

ZAGREB - Hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je jučer Slavoncima da ne vjeruju "galamdžijama" koji tvrde da je podjela Hrvatske u dvije statističke regije prijevara kojom se Slavoniju i Baranju želi zaustaviti u privlačenju sredstava iz europskih fondova. "Teško je te stvari objašnjavati 'na galamu' što uporno radi jedan dio političkog spektra", izjavio je Milanović na upite novinara da komentira pojedine optužbe vezano za dvije statističke regije te je poručio ljudima u Slavoniji da im 'takvi lažu' i da ne vjeruju onima koji govore da to nije dobro. "To nije istina. To je dobro za Hrvatsku", kazao je Milanović na konferenciji za novinare u sjedištu SDP-a. Ustvrdio je da će Slavonija, barem 14 godina, imati otvorene apsolutno sve fondove i resurse. "A koliko će ih iskoristiti, ovisit će o sposobnosti i pameti lokalnih političara - lidera, a ne galamdžija", kazao je Milanović.

ZAGREB - Knjiga publicista Mladena Pavkovića "Josip Jović - junak Domovinskog rata" predstavljena je sinoć u Domu specijalne policije u Zagrebu. O knjizi su govorili autor Mladen Pavković, ratni načelnik u sektoru specijalne policije MUP-a RH Ante Šoljić te bivši pripadnik specijalne policije Anto Jurendić. Josip Jović je prva žrtva velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku u Domovinskom ratu te je tako postao velika i istinska legenda na samom početku borbe za samostalnu i slobodnu hrvatsku državu, istaknuo je Pavković. Ocijenio je kako sigurno ne bi bilo ni hrvatske države da nije bilo tih i takvih junaka, koji su dostojanstveno i hrabro branili svoju domovinu. Knjiga je tek mali dug ovom istinskom junaku te skromnom i divnom mladom čovjeku-ratniku koji je svojim zanosom dao sve što je imao za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku dražavu, dodao je. U knjizi "Josip Jović - junak Domovinskog rata" prikupljeni su članci i tekstovi, fotografije kao i sve ono što će nas podsjećati na Josipa Jovića, s uvjerenjem da će njegovim likom, djelom i primjerom biti inspirirane i mlade hrvatske generacije, naglasio je Pavković.

STON - Projekcijom turskog filma "Nekoliko hrabrih ljudi", redateljice Ruye Adzu Koksal sinoć je u Stonu počela kulturno-turistička manifestacija 3. Kinookus Food Film Festival. Tema festivala je 'Energija hrane', a izabrana je kako bi pokazala alternativna rješenja gorućim problemima današnjice te predstavila nove izvore energije i nove održive modele proizvodnje hrane. Food film festival donosi zanimljiv program podijeljen u četiri dijela - Okušavanje (natjecateljski dio i retrospektive), Kinofokus (predavanja i susrete), Kinopokus (radionice) i Kinolokus (lokalne, tradicionalne proizvode). U filmskom dijelu programa prikazat će se 30 filmskih premijera, a održat će se i nekoliko tribina te kreativnih radionica za djecu.

ZAGREB - Premijerom "Antigone" francuskog dramatičara Jeana Anouilha u režiji makedonskog redatelja Aleksandra Popovskog, Zagrebačko dramsko kazalište Gavella u subotu, 15. rujna, počinje novu kazališnu sezonu. Suvremenu verziju Sofoklove tragedije iz 5. stoljeća prije nove ere Anouilh je napisao 1944., premještajući radnju iz antičkog grada Tebe i sukoba s grčkim bogovima u današnje doba i na sukob s vlašću, mijenjajući poruku o izvjesnosti sudbine kojoj se treba pokoriti u poruku da je pobuna nužna bez obzira na ishod. Režija političke drame koja se bavi donekle provokativnim političkim pitanjima, povjerena je Popovskom jer je riječ o redatelju koji iza sebe ima dojmljiv opus i čiji dosadašnji rad ulijeva povjerenje, kazao je ravnatelj kazališta Gavella Darko Stazić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙