FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI - Talićev put do srebra

LONDON, 4. rujna 2012.(Hina) - Vlasnik srebrne medalje u skoku u dalj na POI u Londonu Zoran Talić sportom se počeo baviti s 15 godina.

U početku je nastupao za školu u nogometu, plivanju i atletici, a potom se uključio u rad atletskog kluba Srce iz Rijeke, gdje je prve atletske korake napravio pod vodstvom trenera Zvonka Brozića.

Okušao se u disciplinama 60, 100, 200 i 400 m, štafetama i skokom u dalj, a prve značajnije rezultate ostvario je sa 16 godina na SP-u u Francuskoj, gdje je bio sedmi.

Početkom 2010., na nagovor roditelja i uz pomoć izbornika, nastavio se baviti atletikom uz pratnju trenera Ante Brkljačića, i to po prvi put kontinuiranim treniranjem. Te je godine na EP-u osvojio 2. mjesto sa skokom od 6,61 m. Iduće godine je bio četvrti na SP-u na Novom Zelandu (6.59 m), a potom je osvojio drugo mjesto na europskom dvoranskom prvenstvu u Helsinkiju (6.98 m), te prvo mjesto u skoku u vis (189 cm).

Ove godine je na svjetskom dvoranskom prvenstvu osvojio je prvo mjesto (7.01 m) u dalju i prvo mjesto na 60 m (7.22 s), te drugo mjesto na EP-u Nizozemskoj u skoku u dalj (7.02 m).

Najznačajniji trenutak njegove dosadašnje karijere dogodio se u Londonu gdje je osvojio srebro u skoku u dalj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙