FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

US Open: Čilić s Murrayem u četvrtfinalu

NEW YORK, 4. rujna 2012. (Hina) - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale US Opena svladavši Slovaka Martina Kližana s 7:5, 6:4, 6:0, a u četvrtfinalu će igrati s Britancem Andyem Murrayem.

Olimpijski prvak Murray slavio je protiv crnogorskog Kanađanina Miloša Raonića s 6:4, 6:4, 6:2 za samo dva sata igre, a u četvrtak ga čeka Čilić, koji se drugi put u karijeri kako se plasirao u četvrtfinale posljednjeg "Grand Slam" turnira u sezoni. Prvi put mu je to uspjelo 2009. godine kada ga je zaustavio budući pobjednik Argentinac Juan Martin Del Potro, a prije tog dvoboja u osmini finala Čilić je izbacio baš Murraya.

"Taj dvoboj mi ulijeva dosta samopouzdanja jer sam ga pobijedio upravo ovdje. Ja i Murray imali smo puno tijesnih mečeva, no on je za mene jako težak protivnik. Servira dobro, brani se dobro i ponekad je teško pronaći rješenja što napraviti. Kada igram dobro, kada se osjećam dobro, osjećam da mogu parirati svakome", kazao je Čilić, koji protiv Murraya ipak ima jako lošu statistiku - samo jednu pobjedu i šest poraza. Igrali su samo na velikim turnirima, izuzev Davis Cup dvoboja i četvrtfinala Queensa lani, a ove godine Murray je slavio u Wimbledonu u tri seta.

"Dobra je stvar što sam se konačno plasirao u četvrtfinale US Opena, zadnjih godina mi nedostaju upravo dobri rezultati na grand slam turnirima. Imao sam vrlo dobro ljeto, moja igra je konstantno dobra bez oscilacija. Mislim da mogu reći da sam, ako ne bolji, ali svakako drukčiji igrač nego nekad2, zaključio je Čilić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙