FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 4. rujna

ZAGREB, 4. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 4. rujna.

KRYNICA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će na 22. Gospodarskom forumu u Krynici u Poljskoj, gdje će zajedno s poljskim predsjednikom Bronislawom Komorowskim otvoriti forum pod nazivom "Nove vizije i teška vremena: Europa i svijet suočavaju se s krizom". Nakon otvaranja Gospodarskog foruma, predsjednici Josipović i Komorowski održat će bilateralni susret, a teme razgovora će, između ostaloga, biti ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora u poljskom parlamentu, suradnja dviju zemalja u okviru EU-a te bilateralna pitanja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo Zajedničkog odbora za poslove EU nacionalnog parlamenta Irske (9 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primit će Dominica Hannigana, predsjednika Zajedničkog odbora za poslove Europske unije irskog parlamenta (11 sati, dvorana "Janka Draškovića", Hrvatski sabor, Markov trg 6). Izaslanstvo Zajedničkog odbora za poslove Europske unije irskog parlamenta održat će niz sastanaka u Saboru.

QUEBEC - Opći izbori u Kanadi.

DŽAKARTA - Američka državna tajnica Hillary Clinton sastaje se s predsjednikom Indonezije Susilom Bambangom Yudhoyonom.

RIM - Francuski predsjednik Francois Hollande sastaje se s talijanskim premijerom Mariom Montijem. U središtu razgovora bit će kriza u eurozoni.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastaje se s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem kako bi razgovarali o krizi u eurozoni, uključujući i probleme u Grčkoj i Španjolskoj.

NEW YORK - Posrednik UN-a i Arapske lige za Siriju Lakhdar Brahimi obratit će se Općoj skupštini UN-a a sastat će se i s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom te svojim prethodnikom Kofijem Annanom kako bi razgovarali o strategiji koja bi trebala pomoći u okončanju sukoba u Siriji.

Dežurni:

Noć: Maša Taušan

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: + 38514808645

Fax: + 38514808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙