FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rendulić prvi Hrvat u najjačoj hokejaškoj ligi Finske

ZAGREB, 3. rujna 2012. (Hina) - Mladi hrvatski hokejaš Borna Rendulić potpisao je ugovor s finskim klubom HPK-om, čime je postao prvi Hrvat s profesionalnim ugovorom u SM-ligi, jednoj od najjačih svjetskih liga u hokeju na ledu.

Hrvatski reprezentativac, 20-godišnji Rendulić, prošao je probni rok s finskim SM-ligašem HPK-om iz Hämeenlinne i potpisao ugovor na jednu sezonu s mogućnošću produljenja na još jednu sezonu, objavio je taj klub na svojim internetskim stranicama.

Kroz šest pripremnih utakmica u novom klubu s dva se gola uspio nametnuti upravi i treneru koja ga je nagradila ugovorom.

"Rendulić je još uvijek igrač u razvoju. Vrlo je talentiran i donijet će nam širinu u napadu, to su dovoljni razlozi da ga zadržimo u klubu", izjavio je predsjednik Uprave HPK-a Risto Korpela za klupske stranice.

Rendulić je kao 15-godišnjak iz matičnog kluba Medveščaka otišao u Finsku, svjetsku hokejsku velesilu, gdje je prošao kaljenje kroz nekoliko klubova u nižim juniorskim ligama. Od sezone 2008/2009. igrao je za „Aseve“ iz Porija, kluba čiji se seniori, te kategorije do 20 i do 18 godina natječu u najjačem razredu finskog hokeja. Tamo je u 132 utakmice ostvario 52 gola i 76 asistencija.

U seniorskoj reprezentaciji Hrvatske Rendulić je u 27 nastupa zabilježio 15 golova i 15 asistencija.

Svoj prvi nastup u SM-ligi u dresu finskoga HPK-a imati u četvrtak 13. rujna u gostima kod TPS Turkua.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙