FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI - Vidović sedmi u bacanju diska

LONDON, 3. rujna 2012.(Hina) - Hrvatski atletičar Albin Vidović osvojio je sedmo mjesto u bacanju diska na paraolimpijskim igrama u Londonu u svojoj kategoriji tjelesnih oštećenja sportaša s cerebralnom paralizom.

Vidović je bacio disk 36.20 metara, što je metar i 89 centimatara slabiji rezultat od njegovog osobnog rekorda postavljenog ove godine. Da je ponovio svoj najbolji rezultat, 37-godišnji Bjelovarac osvojio bi srebro.

"Nisam zadovoljan rezultatom niti plasmanom. Možda sam bio malo previše impresioniran ugođajem na stadionu. Ovo je prvi put u životu da sam nastupio pred 80.000 gledatelja," kazao je Vidović.

Uoči natjecanja Vidović je bio jedan od potencijalnih kandidata za odličje. Na treninzima je bacao oko granice svjetskog rekorda koji iznosi 38.98, a u trećoj seriji imao je hitac na 40 metara, no završio je malo izvan sektora.

"Treći pokušaj je bio blizu medalje, na moju žalost izašao je izvan segmenta," dodao je član kluba Sokol kojem su ovo prve POI.

"Stvarno sam impresioniran. Publika je bila divna, nemam nikakvih zamjerki niti na smještaj, prehranu i transport. Ovo je zaista veliko iskustvo," kazao je Vidović koji je do sada osvojio zlato na IWAS svjetskom prvenstvu u Sharjahu, te broncu na europskom prvenstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙