FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: dionicom HT-a ostvarena većina prometa

ZAGREB, 3. rujna 2012. (Hina) - Uz blagi pad Crobexa, na Zagrebačkoj burzi u prijepodnevnom trgovanju u najvećem fokusu investitora bila je dionica HT-a, kojom je ostvareno tri četvrtine prometa.

Crobex indeks u 12,00 sati bio je u minusu 0,09 posto, na 1.678 bodova, a Crobex10 0,13 posto, na 913 bodova.

Redovni promet iznosio je 3,36 milijuna kuna, što je otprilike 400.000 više nego u petak u ovo doba.

„Mirno je trgovanje na domaćem tržištu, bez značajnijih cjenovnih oscilacija. Ne očekujemo nikakve važnije poslovne vijesti, tako da će investitori uglavnom pratiti kretanja na europskim burzama“, kaže Nikolina Medić, financijska analitičarka Zagrebačke banke.

Kako dodaje, na europskim burzama u fokusu investitora je zasjedanje Europske središnje banke, koje će biti održano u četvrtak.

U mirnom trgovanju na najvažnijim europskim burzama trenutno su frankfurtski DAX, londonski Ftse i pariški CAC u plusu između 0,26 i 0,7 posto.

Najlikvidnija na domaćem tržištu zasad je dionica HT-a, s prometom od 2,52 milijuna kuna. Cijena joj je oslabila 0,17 posto, na 200 kuna.

Prometi iznad 100.000 kuna ostvareni su još i dionicama Valamar Adrije i Adrisa.

Pritom je dionica Valamara poskupjela 1,93 posto, na 99 kuna.

Istodobno, redovna dionica Adrisa pojeftinila je 1,55 posto, na 104 kune.

U međuvremenu, Državni zavod za statistiku objavio je danas da je industrijska proizvodnja u srpnju smanjena za 5,5 posto na godišnjoj razini. To je već sedmi mjesec uzastopnog pada industrijske proizvodnje u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙