FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI - Španja u finalu, Vincetić deseti

LONDON, 30. kolovoza 2012.(Hina) - Hrvatski plivač Mihovil Španja izborio je plasman u finale utrke na 100 leđno na paraolimpijskim igrama u Londonu isplivavši treći rezultat kvalifikacija.

Španja je ostvario vrijeme 1:13.36, a ispred njega bili su tek Ukrajinac Jevgeni Bohodajko (1:12.79) i Britanac Jonathan Fox koji je isplivao novi svjetski rekord 1:09.86. Fox je popravio svoj dosadašnji svjetski rekord za 59 stotinki seknde.

"Zadovoljan sam rezultatom jer sam planirao plivati ispod 1:13.35, a to sam uspio. Vjerujem kako ću u finalu biti još brži. Ako uspijem ponoviti svoj osobni rekord 1:12.76 iz Berlina ove godine mogu se nadati medalji," kazao je Španja koji u ovoj disciplini prije osam godina na POI u Ateni osvojio broncu.

Španja se osvrnuo i na svjetski rekord svog starog suparnika Foxa.

"Bilo je samo pitanje hoće li oboriti rekord u kvalifikacijama ili finalu. Ovo je njegova najbolja disciplina, a igre su u Londonu pred njegovom publikom."

Finale utrke na 100 leđno bit će poslijpodne u 18,50.

Danas je nastupio i Kristijan Vincetić na 100 metara delfin osvojivši deseto mjesto s rezultatom 1:03.25. Član PK Dubrava iza sebe ima tešku ozljedu ramena koja ga je udaljila iz bazena tri mjeseca i nije bilo realno očekivati njegov ulazak u finale.

"Tek sam prvog lipnja počeo trenirati i mogu biti zadovoljan ovim rezultatom. Trenutačno sam tek na 50 posto svojih mogućnosti," kazao je 21-godišnji Vincetić kojeg na POI u Londonu još očekuje nastup na 400 slobodno i 100 slobodno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙