FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik Šimunović posjetio hrvatski kontingent UNDOF-a

ZAGREB, 28. kolovoza 2012. (Hina) - Veleposlanik Republike Hrvatske u Državi Izrael Pjer Šimunović posjetio je u nedjelju 9. hrvatski kontingent UNDOF mirovne misije na Golanskoj visoravni i zapovjedništvo misije UNDOF, mirovne misije UN-a koja djeluje na području izraelsko-sirijske crte razgraničenja nakon Jomkipurskog rata, priopćeno je u utorak iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

U kampu Ziouani, na izraelskoj strani crte razgraničenja, veleposlanik Šimunović održao je sastanke s zapovjednikom UNDOF misije, indijskim general-bojnikom Iqbalom Singh Singhom, zapovjednikom austrijske bojne u sklopu kojeg djeluje i 9. hrvatski kontingent, na čelu sa zapovjednikom 9. HRVCON-a bojnikom Domagojem Josipom Babićem. Tijekom posjeta upriličeno je i druženje s dijelom pripadnika hrvatskog kontingenta, čija je zona odgovornosti sa sirijske strane crte razgraničenja.

U razgovorima s visokim časnicima UNDOF-a razmijenjena su mišljenja oko aktualne političko-sigurnosne situacije na području Golanske visoravni, ali i u Siriji i cijeloj regiji općenito. I glavni zapovjednik general-bojnik Singh Singha i zapovjednik AUSBATT-a istaknuli su veliku vrijednost doprinosa hrvatskog kontingenta cijeloj misiji, posebno ističući visoku profesionalnost i disciplinu hrvatskih časnika. Indijski glavni zapovjednik general-bojnik Singh Singha istaknuo je kako su glavni motivi UNDOF-ove misije na Golanskoj visoravni transparentnost i nepristranost u djelovanju.

Hrvatski veleposlanik istaknuo je važnost koju Hrvatska pridaje svom doprinosu svjetskom miru i sigurnosti kroz sudjelovanje u mirovnim operacijama diljem svijeta, što ujedno predstavlja i prepoznatljivi dio njene vanjske politike i misije njenih Oružanih snaga, te djelovanje njenih diplomata i policajaca. Naglasio je i važnost koju pridaje specifičnoj misiji UNDOF, posebice u kontekstu napetih aktualnih događanja na Bliskom istoku.

Tijekom posjeta pripadnici hrvatskog kontingenta izaslanstvu su pokazali dio crte razgraničenja s izraelske strane i jednu nadzornu točku koju drži austrijska vojska, prema priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙