FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 28. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - Predsjednik zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a (GO HDZ) Ante-Zvonimir Golem najavio je kako će na današnjoj izvanrednoj sjednici Gradske skupštine o rješavanju problema odlagališta otpada Jakuševec poduprijeti riješenja koja će pomoći stanovnicima Jakuševca, ali će i javno prozvati zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da nije učinio ništa u vezi s tim pitanjem u posljednjih 12 godina. HDZ je imao program sanacije odlagališta otpada na Jakuševcu koji je stao nakon što je izgubio vlast u Zagrebu. I dalje ćemo tražiti donošenje strategije sanacije odlagališta, a kada se ona donese bit će interesantna i za financiranje iz strukturnih fondova Europske unije, izjavio je Golem novinarima nakon sinoćnje sjednice zagrebačkog GO HDZ-a. Najavio je da će se prije današnje izvanredne sjednice Gradske skupštine sastati i sa članovima kluba zastupnika HDZ-a. Predsjednik zagrebačkog HDZ-a također je podsjetio kako je HDZ već dugo tražio da se organizira tematska sjednica Gradske skupštine, na kojoj bi se raspravljalo o problemu odlagališta na Jakuševcu, ali je SDP to stalno odbijao.Predsjednik GO HDZ-a rekao je da su na sastanku raspravljali i o, kako je naveo, medijskim spinovima vezanim uz zagrebački Gradski odbor HDZ-a. "HDZ će do lokalnih izbora biti jaka oporba u Gradu Zagrebu, a smatramo da ćemo na njima pobijediti. GO HDZ-a će svog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, zajedno s predsjedništvom stranke, odrediti tijekom rujna", najavio je.

OTOČEC NA KRKI - Hrvatski i slovenski financijski stručnjaci Zdravko Rogić i France Arhar će današnjim sastankom u Otočcu na Krki započeti razgovore o mogućim rješenjima dugogodišnjeg problema u vezi sa štednjom kod bivše Glavne filijale Ljubljanske banke u Zagrebu. U skladu s mandatima koje su stručnjaci dobili od svojih vlada, fokus razgovora bit će na tzv. prenesenoj štednji. Slovenska i hrvatska vlada u srpnju su imenovale po jednog financijskog stručnjaka koji će se baviti sporom oko potraživanja hrvatskih štediša Ljubljanske banke te moguće rješenje ponuditi dvjema vladama.

ZAGREB - Predstavnici Matice hrvatskih sindikata danas će se na konferenciji za novinare osvrnuti na postupak mirenja s Vladom. Jučer je održan drugi krug postupka mirenja nakon kojeg je najavljeno da će se postupak mirenja nastaviti nakon što sindikati provedu referendum među članstvom o dodatku sporazuma koji je Vlada predložila u procesu mirenja. Sindikati učitelja, zaposlenih u srednjim školama, znanosti i visokog obrazovanja, te medicinskih sestara provest će referendum 12. i 13. rujna, a nastavak mirenja najavljen je za 15. rujna, rečeno je nakon drugog kruga postupka mirenja.

DUBROVNIK - Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s općinom Lastovo završila je 230 tisuća kuna vrijedne radove na uređenju vidikovca na otoku Lastovu. To je dio projekta Europske unije pod nazivom "Priroda za budućnost" a koji se financija kroz prekogranični program Hrvatska-Crna Gora. U sklopu aktivnosti uređen je plato vidikovca te staza s kamenim stepenicama koja vodi do utvrde Kaščelet u mjestu Lastovo čime je ovaj vidikovac s pogledom na Park prirode Lastovsko otočje sada dostupniji turistima. Također vidikovac će se opremiti klupama, teleskopom, potrebnom signalizacijom te info tablama. Aktivnosti projekta "Priroda za budućnost" nastavit će se i dalje kroz uređenje špilje Šipun u Cavtatu, staništa riječne kornjače u Majkovima te turističkih sadržaja na području Baćinskih jezera kraj Ploča.

ZAGREB - Zagrebačko Kazalište Merlin sa svojom hit-predstavom "Kako je Potjeh tražio istinu" pozvano je u Indiju na Kazališnu olimpijadu, koja će se od 12. do 16. listopada održati u gradu Cuttacku na istočnoj indijskoj obali. Kazalište Merlin, uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba, time će postati prvo kazalište iz Hrvatske koje će nastupiti na tom prestižnom svjetskom festivalu, priopćeno je iz tog kazališta. Ansambl Merlina u Aziju putuje 8. listopada, a njihov nastup na ovom prestižnom kazališnom festivalu najavljen je za 12. listopada. Indijska kazališna olimpijada održava se od 1996., od kada se svake godine u milijunskom Cuttacku uprizoruju međunarodne teatarske, plesne i glazbene predstave s ciljem promoviranja mira, razumijevanja i tolerancije među različitim nacijama i kulturama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙