FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki HDZ o problemima odlagališta otpada Viševac i Marišćina

RIJEKA, 20. kolovoza 2012. (Hina) - Predsjednik riječkog Gradskog odbora HDZ-a Mile Biondić danas je upozorio na probleme odlagališta komunalnog otpada Viševac i Marišćina ocijenivši da riječka gradska uprava nije ozbiljno pristupila rješavanju problema svojih građana i građana okolnih općina.

Naveo je da u svijetu, pa i kod nas na otoku Krku, ima dobrih primjera rješavanja problema otpada te da bi o tome trebala odlučiti struka i konačno riješiti probleme Viševca i Marišćine.

Zbog popunjenosti dosadašnjeg županijskog odlagališta Viševac, ondje se otpad balira i odlaže na Marišćini, do izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina. Na Marišćini je postavljena tzv. protusmradna zavjesa tj. sredstvo koje potiče i ubrzava organsko raspadanje.

„ S koliko se dilentantizma pristupilo ovom problemu dovoljno govori selektivan pristup gdje se za neutralizaciju mirisa na jednoj lokaciji na Marišćini postavila protusmradna zavjesa, a na Viševcu ništa,“ rekao je Biondić .

Biondić je na konferenciji za novinare kazao da je u posljednjih 10-ak godina riječka gradska uprava, po grubim procjenama, uložila u sportske objekte – sportske dvorane na Kantridi i Zametu te u bazene na Kantridi, ukupno oko 900 milijuna kuna, bez dopunskih radova. Naveo je da su ti projekti imali više izmjena te da bi gradska vlast trebala kazati koliko je točno novca utrošeno.

Ocijenio je da bi riječka gradska uprava mogla, kao i zagrebačka, omogućiti neke olakšice, kao što je primjerice otpis kamata na dugovanja.

Biondić je još ustvrdio da je Rijeka na vrhu tablice po broju kancerogenih oboljenja dišnih putova u Hrvatskoj te da je između dva popisa stanovništva iz rijeke „nestalo“ više od 15.000 građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙