FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije

ZAGREB, 16. kolovoza 2012. (Hina) - Zagrebačka županija raspisala je natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2013. godinu, a otvoren je do 31. kolovoza ove godine.

Vinska kraljica može postati djevojka između 18 i 28 godina, koja je državljanka Republike Hrvatske s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Njezina dužnost tijekom sljedeće godine bit će promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije Zagrebačke županije, navodi se u priopćenju Zagrebačke županije.

Posebno imenovani Stručni sud koji će izabrati Vinsku kraljicu Zagrebačke županije ocjenjivat će poznavanje vina i jela Zagrebačke županije te njihovo sljubljivanje, poznavanje vinogradarsko-vinarske tradicije i običaja, opću kulturu, javni nastup i drugo.

Izbor za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije provodi se od 2002. godine, a dosada su izabrane Nataša Puhelek, Žana Šterc i Ivana Puhelek iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović, Ivana Jambrović i Gabrijela Vrbetić iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba, Sandra Jerković iz Ivanić-Grada, Kristina Vugrin iz Samobora te Jelena Rožić iz Gradeca, koja je aktualna Vinska kraljica.

Krunidba Vinske kraljice tradicionalno se održava na prigodnoj svečanosti, druge subote u studenome.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane djevojke da se jave na natječaj najkasnije do 31. kolovoza. Tekst natječaja nalazi se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a prijave se podnose na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo – za Izbor Vinske kraljice, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, fax-om na broj: 01/6009-474 ili e-mailom na i.rendulic@zagrebacka-zupanija.hr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙