FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović rekao je kako vjeruje da će iduća godina biti bolja te da Vlada na temelju pokazatelja očekuje gospodarski rast, dok je govoreći o "slučaju" Krunoslava Šamsa istaknuo kako nije riječ o uhljebljenju. "Sljedeća će godina vjerujem biti bolja, očekujemo rast, i to nije vjerovanje nego to govore pokazatelji, a ova je godina vrijeme konsolidacije. Na nama je u stvari bilo, kako je to uvijek u politici ključno, s ekspertima za ekonomsku i industrijsku politiku ustanoviti gdje su zapreke u sustavu", rekao je Milanović za Jutarnji list. Kada je riječ o raspisivanju natječaja za velike investicije, premijer očekuje da će "sve krenuti ove godine". Kao velike projekte naveo je Plomin, Luku Rijeka i željeznice, dodavši kako je nužno skinuti "stigmu s Hrvatske da je neprijateljska za ulaganja". Govoreći o slučaju Krunoslava Šamsa, premijer je istaknuo kako je potpuno promašeno nazvati uhljebljenjem prelazak nestranačkog načelnika Sektora u ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, koji je tamo desetak godina te je radio na koncesijskom ugovoru s francuskim konzorcijem ZAIC, na mjesto zamjenika direktora Zračne luke kako bi u ime države kontrolirao provođenje koncesije. "Nije mi jasno zašto je za to mjesto raspisivan natječaj, čovjek je, pojednostavljeno rečeno, trebao otići u prekomandu", rekao je Milanović.

DUBROVNIK - Uzrok požara u Kominu, koji je buknuo 11. kolovoza, iskrenje je na tračnicama prilikom prolaska vlaka utvrđeno je očevidom policije i inspektora zaštite od požara, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska. Također je obavljen i očevid požara u Novoj Mokošici koji je buknuo 12. kolovoza oko 15 sati u Ulici od izvora i proširio se u smjeru državne granice s BiH. Utvrđeno je da je požar izbio na rubu odvodnog kanala u toj ulici, a uzrok je otvoren plamen. Policija nastavlja s provođenjem izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti oko izbijanja požara.

DIVULJE - Požar na otoku Sestrunju u Zadarskoj županiji, u kojemu je zahvaćeno oko 10 hektara guste makije i crnike ugašen je sinoć oko 20 sati, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje. U gašenju požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova air tractor, dva helikoptera s uređajem za gašenje, DVIP Zadar i JVP Zadar s ukupno 22 vatrogasca

DIVULJE - Požar kod mjesta Sonković kraj Skradina i dalje se gasi, a na požarištu je 20-ak vatrogasaca iz DIP-a Šibenik, JVP-a Šibenik i DVD-a Brodarica Krapanj, Dubravice, Skradin, Pirovac, navodi Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) u izviješću od 11 sati.

Povremeno se još pojavljuju izdimljavanja u miniranom području.

Vatrogasne snage koje su iz kontinentalnog dijela Hrvatske poslane na izvanrednu dislokaciju - iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Karlovačke županije te pripadnici Oružanih snaga, napustili su požarište. Na skradinskom području izgorjelo je oko 420 hektara trave, niskog raslinja, smrike i borove šume, navodi DUZS.

I dalje je u tijeku gašenje požara na području Komina, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Požar iz zraka gasi kanader, a u gašenju sudjeluju Državne intervencijske postrojbe (DIP) Split i Dubrovnik, županijske vatrogasne snage snage, vatrogasne snage pristigle iz kontinentalnog dijela Hrvatske - Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije te pripadnici Oružanih snaga. Procjenjuje se da je opožarena površina od oko 1000 hektara.

DUBROVNIK - Hrvatska je policija uhvatila skupinu državljana Pakistana koji su nezakonito prešli državnu granicu između Crne Gore i Hrvatske iznad graničnog prijelaza Vitaljina, na području Dubrovačko-neretvanske županije, priopćeno je danas iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Naime, policija je u nedjelju, 12. kolovoza, oko 17 sati, u blizini graničnog prijelaza Zaton Doli, primjetila kombi vozilo, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji državljanin Makedonije, a iz kojeg je izašlo više osoba te su krenule makadamskim putem prema Bistrini, izvan graničnog prijelaza. Potragom policijskih službenika te večeri ubrzo su pronađene dvije muške osobe, dok je ostalih šest, svi državljani Pakistana, pronađeno jučer oko 9 sati, u brdu iznad uvale Bistrine. Osam državljana Pakistana i državljanin Makedonije su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

VINKOVCI - Policija je protiv petnaestogodišnjeg Iločanina zbog krađe podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru. Petnaestogodišnjak je provalio u ugostiteljski objekt u Iloku te ukrao cigarete, dvije boce alkoholnog pića i registar kasu, izvijestila je Policijska uprava Vukovarsko-srijemska. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 15-godišnjim Iločaninom, utvrđeno je da je jučer provalio u ugostiteljski objekt u Iloku u Ulici dr. Franje Tuđmana te ukrao predmete i oštetio 42-godišnjeg vlasnika lokala za nekoliko tisuća kuna. Protiv maloljetnika dostavljena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru, radi počinjenog kaznenog djela teške krađe, kao i obavijest Centru za socijalnu skrb u Vukovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙