FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vaterpolisti osvojili zlato

LONDON, 12. kolovoza 2012. (Hina) - Vaterpolisti Hrvatske osvojili su zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Londonu nakon što su danas u finalu pobijedili Italiju za 8:6 (1:2, 2:0, 2:1, 3:3).

To je najveći uspjeh hrvatskih vaterpolista koji su prije 16 godina, na OI u Atlanti, također igrali u finalu u kojem su sa 5:7 poraženi od Španjolske.

U današnjem finalu odabranici Ratka Rudića u svemu su nadmašili aktualne svjetske prvake Talijane koji ih nisu mogli spriječiti da zabilježe i osmu uzastopnu pobjedu na olimpijskom turniru i zasluženo osvoje prvu vaterpolsku zlatnu medalju.

Bila je to ujedno treća zlatna medalja, te šesta ukupno za Hrvatsku u Londonu čime su ovo postale najuspješnije Igre u povjesti naše samostalne države.

Svi naši igrači zaslužuju pohvale za odličnu igru u kojoj su golove postigli Maro Joković (3), Miho Bošković (2), Sandro Sukno, Samir Barač i Ivan Buljubašić po jedan gol, a sjajni vratar Josip Pavić sakupio 7 obrana, ali Igre u Londonu posebno će pamtiti Igor Hinić kojemu su ovo bile pete Igre na kojima je nastupio i jedini je član naše momčadi koji ima i srebrnu medalju sa OI u Atlanti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙