FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 11. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je da su autentični mailovi, objavljeni danas u Jutarnjem listu, o zapošljavanju Krunoslava Šamsa iz toga ministarstva na mjesto zamjenika direktora u zagrebačkoj Zračnoj luci, a koji su odaslani puno prije nego je natječaj za to mjesto raspisan. "Da, mail je autentičan i ja tu nemam što skrivati, meni je žao što su moji pomoćnici koji su, ja ću reći, dobri dečki, ali nemaju političkog iskustva. Gospodin Šams je dobar radnik, dobar stručnjak, ne govorimo o političkim imenovanjima, nego o stručnom imenovanju i on je sam sebe vidio na tom mjestu. Naravno da je to ljudska ambicija koju ja ne osporavam, on je krenuo s dobrom namjerom, nažalost, istrčao je malo pred rudo", rekao je Hajdaš Dončić danas za tri nacionalne televizije. "Ako se javi netko bolji na natječaj, bit će izabran", poručio je Dončić, napomenuvši da je Šams radio na tom projektu te da je riječ o jednom od nekoliko ljudi u Hrvatskoj koji najviše znaju o koncesijama.

RIJEKA

Radnici Dina petrokemije iz Omišlja na Krku očekuju rezultat sastanka ministra financija Slavka Linića i predstavnika turske tvrtku Caliskan, investitora u Dina petrokemiju, koji bi se trebao održati u ponedjeljak, a ako se ni tad ne riješi pitanje isplata zaostalih plaća, spremni su na radikaliziranje svojih akcija pa i ponovnu blokadu Krčkog mosta, doznaje se iz sindikata radnika Dina petrokemije. Dopredsjednik tog sindikata Predrag Mihaljević kazao je kako nitko od mjerodavnih predstavnika vlasti ne želi odgovarati na pozive i pitanja radnika Dine. Informaciju o sastanku u ponedjeljak dobio je, kaže, od predstavnika Caliskana, s kojima jedino ima kontakt. Na sastanku bi se trebala riješiti preostala otvorena pitanja oko preuzimanja Dine. Mihaljević je kazao je da su radnici revoltirani jer se osjećaju prevareno i izigrano. Jedna od mogućih akcija je i blokiranje Krčkog mosta narednih dana, kazao je Hini Mihaljević i istaknuo da ona "nije najgore što se može dogoditi", s obzirom na to da radnici već sad napuštaju pogone iako se u njima nalaze ogromne količine opasnih tvari. Izrazio je bojazan mogućnošću masovnog napuštanja pogona ako se u ponedjeljak ne riješi problem isplate osam zaostalih plaća.

METKOVIĆ

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je u Domu zdravlja Metković nazočio uručivanju donacije u sklopu humanitarne akcije "Palčić gore". Tom se humanitarnom akcijom, kojoj je predsjednik Republike glavni pokrovitelj, prikupljaju sredstava za inkubatore i dodatnu medicinsku opremu potrebnu za zbrinjavanje prijevremeno rođene djece. Djelatnicima rodilišta uručeni su uređaji i oprema u vrijednosti od 76 tisuća kuna. Prigodnoj svečanosti u metkovskom Domu zdravlja nazočili su i predsjednica Kluba roditelja nedonošćadi "Palčići" Željka Vučko, gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo, ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac te župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

GOSPIĆ

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) spasili su na sjevernom Velebitu skupinu od 28 izgubljenih njemačkih turista-izviđača, odnosno dvoje odraslih i 26-oro djece u dobi od 12 do 13 godina. Skupina njemačkih izviđača krenula je sa Zavižana planinarskom stazom po Velebitu, no skrenuli su sa staze i zalutali duboko u unutrašnjost teško pristupačne planine. U potragu za izgubljenom skupinom njemačkih izviđača upućene su dvije grupe spašavatelja HGSS-a te su ih nakon duge noćne potrage u 3,30 sata uspjeli locirati. Djeca su bila vidno iscrpljena, relativno loše opremljena za Velebit te izložena buri. Netom što su se vratili iz cjelonoćne akcije spašavanja 28-orice njemačkih izviđača, pripadnici HGSS Stanice Gospić upućeni su pod stjenoviti vrh Kiza u okolici Baških Oštarija u akciju spašavanja planinarke koja je planinareći ozlijedila nogu Akcija je danas oko 16,40 sati uspješno privedena kraju, priopćili su iz HGSS-a.

DUBROVNIK/METKOVIĆ

Gusari iz Komina pobjednici su 15. maratona lađa koji se danas vozio od Metkovića do rive u Pločama u dužini od oko 22,5 kilometra. Drugo mjesto osvojili su veslači Baćine, a treće Žrnovski galioti iz Žrnova na otoku Korčuli. Ovogodišnji maraton okupio je 38 ekipa, među kojima su bile i ekipe iz BiH, Slavonije, te iz Sombora u Vojvodini (Srbija), a održan je pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Maraton je startao ispod mosta u Metkoviću, a do cilja na pločanskoj rivi veslači su prošli kroz Krvavac, Opuzen, Komin i Rogotin. Pobjedniku je pripao 27 kilograma težak prijelazni Domagojev štiti, te mali štit u trajno vlasništvo. Organizator ovoga jedinstvenog natjecanja je Udruga lađara Neretve. Lađe moraju biti tradicionalnog oblika i prema dimenzijama i ostalim karakteristikama propisanim pravilnikom. U svakoj je lađi 10 veslača, bubnjar i kormilar. Lađa je stoljećima bilo glavno prijevozno sredstvo metkovićkog kraja pa se u to ime, od 1998. godine održava amaterska utrka tih tradicionalnih lađa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙