FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 11. kolovoza 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba (HAK) o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ):

ZAGREB - Zbog prometne nesreće kod izlaza Jastrebarsko na autocesti A1, u smjeru mora, vozi se usporeno i otežano. Zbog požara prekinut je promet na Jadranskoj magistrali (D8) kod Dubrovnika u mjestu Mlini. Dionicom Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), zbog bure. Jak vjetar puše na autocesti A1 od mosta Maslenica do južnog ulaza u tunel Sveti Rok i na A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobića. Autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Promet je pojačan na svim važnijim cestovnim pravcima, a osobito onima prema moru. Na autocesti A1 vozi se usporeno i u koloni od naplatnih postaja Lučko prema Karlovcu i Bosiljevu. Na naplati Lučko kolona vozila od čvora Jankomir duga je oko 1.5 km. Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje do povremenih zastoja dolazi kod naplatnih postaja Rupa, u smjeru mora. Gužve i zastoji mogući su na Jadranskoj magistrali (D8), u blizini turističkih središta na obali i otocima, u trajektnim pristaništima i lukama te na dionicama gdje su u tijeku radovi. Zabrana je prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama danas do 14 sati, a u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1. Pojačan je promet osobnih vozila na svim graničnim prijelazima, osobito na ulasku u zemlju. Ulazak je pojačan na Macelju, Bregani (20 minuta), Goričanu (20 minuta), Kaštelu, Plovaniji, Pasjaku i Rupi. Izlaz je pojačan na Bajakovu (kolona oko 1 km). Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

ZAGREB - Pretežno sunčano. Sredinom dana i poslijepodne u kopnenom području i na sjevernom Jadranu prolazno naoblačenje, a malo kiše ili kratkotrajan pljusak i grmljavina samo ponegdje, najvjerojatnije u unutrašnjosti Istre, Gorskome kotaru i sjeverozapadnom području. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, sredinom dana i poslijepodne prolazno će oslabiti, a na srednjem i južnom dijelu okrenuti sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 23 i 28, na Jadranu 29 i 34 stupnjeva Celzijevih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙