FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: 'Jadranske igre' i 'Vrijedne ruke' u Rogoznici

ZAGREB, 10. kolovoza 2012. (Hina) - Prva regionalna poluzavršnica manifestacije Jadranske igre održat će se u nedjelju, 12. kolovoza, u Rogoznici, a prati je nacionalna akcija "Vrijedne ruke" koja promovira izvorne i kvalitetne hrvatske proizvode, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Jadranske igre se održavaju od 10. lipnja do 9. rujna u 38 turističkih destinacija diljem obale pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, te uz partnerstvo HGK, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske radiotelevizije.

Jadranske igre su novo i moderno izdanje igara čija tradicija na području hrvatske obale, a posebice manjih mjesta, seže još u daleku prošlost.

To je projekt gospodarskog i turističko-zabavnog karaktera, a osnova je natjecanje između turističkih mjesta hrvatske obale.

Cilj projekta je turistička promidžba Hrvatske, promocija autohtonih hrvatskih proizvoda, stvaranje novih turističkih sadržaja kroz tradicionalne igre za sve uzraste te promocija malih mjesta diljem Jadranske obale.

Manifestacija je popraćena i zajedničkom akcijom Ministarstva gospodarstva, HOK-a i HGK "Vrijedne ruke".

Projekt je HGK pokrenula kako bi uz izvorne i kvalitetne hrvatske proizvode promovirala i otela iz zaborava tradicijske, ekološke proizvode, suvenire i rukotvorine.

Projektom se želi informirati javnosti o postojanju samozatajnih, marljivih ljudi koji svojim umijećem, znanjem, ali i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu, kako bi takvi proizvodi doprli do potrošača.

Proizvodi "Vrijedne ruke" moći će se kupiti na svim lokacijama na kojima će se održavati Jadranske igre.

U ukupno 38 Jadranskih igara sudjelovat će više od 300 ekipa s preko 2.000 natjecatelja koje će pratiti gotovo 60.000 posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙