FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

SANKT PETERBURG

Američka pop zvijezda Madonna u četvrtak je izrazila potporu aktivistima za prava homoseksualnih osoba tijekom koncerta u Sankt Peterburgu i pozvala je svoju publiku da pokaže svoju ljubav prema toj zajednici, nakon što je dva dana ranije na koncertu u Moskvi tražila oslobađanje članica skupine Pussy Riot. "Gay zajednica, homoseksualci imaju ista prava na ponosan život, uz poštivanje i ljubav", rekla je prilikom posljednjeg koncerta u Rusiji u sklopu svjetske turneje. "Pokažite ljubav i poštovanje prema gay zajednici", rekla je pop zvijezda, na čijim je leđima ispisano "Bez straha".

LONDON

Bivši suprug tragično preminule britanske pjevačice Amy Winehouse Blake Fielder-Civil hospitaliziran je i bori se za život nakon otkazivanja organa uslijed pretjeranog uživanja u alkoholu i drogama, piše britanski Guardian. Bivši narkoman Fielder-Civil (30) hitno je prevezen u bolnicu nakon što ga je sadašnja partnerica i majka njegova 15-mjesečnog sina Sarah Aspin pronašla kako se guši u krevetu. Dan ranije izašao je s prijateljem i Aspin je kazala kako vjeruje da je mogao uzeti neke nelegalne supstance. Amyn otac Mitch Winehouse na Twitteru je napisao kako je to "užasna vijest", te pozvao sve njezine obožavatelje da se mole za njega. "Sjetite se da ga je Amy voljela. Molimo se za njegov oporavak", napisao je.

LONDON

Erotska parodija na najpopularniji britanski roman današnjice "Pedeset nijansi sive" postala je najprodavanija elektronička knjiga na iTunesu, piše britanski Guardian. Književni uradak "The Diamond Club" (Klub dijamanata), nastao pomoću tzv. crowd-sourcinga, odnosno, korištenjem "potencijala gomile", objavljen je u elektroničkom obliku i odmah postao fenomen. Iako ga potpisuje netko imena Patricia Harkins-Bradle, zapravo je riječ o zajedničkom djelu mađioničara Briana Brushwooda i njegova kolege Justina Younga, koji na društvenoj mreži Twitter vode tjednu zabavnu emisiju NSFW, te njihovih obožavatelja. Tri dana nakon objave, 29. srpnja, knjiga je skočila na četvrto mjesto iTunes ljestvice, odmah iza trilogije "Pedeset nijansi", a danas ne silazi ispod broja 12.

WASHINGTON

Američki glazbenik i tekstopisac Beck, indie-rock heroj 90-tih godina prošloga stoljeća koji u svojim djelima objedinjuje kritiku društva i glazbeni i lirski eksperiment, odlučio se za potpuno novi oblik nekonvencionalnosti sa svojim novim albumom koji tako neće uopće sadržavati glazbu. Prema pisanju The Washington Posta, glazbenik je u suradnji s američkom izdavačkom kućom McSweeney’s svojih novih 20 pjesama odlučio objaviti tiskane u obliku notnih zapisa. Stoga, njegovi će obožavatelji njegov novi album "Song Reader", budu li ga htjeli čuti, morati sami izvoditi. Nije riječ o tome da si glazbenik više ne može priuštiti mikrofon i miks pult, piše The Washington Post, pitajući se radi li se ipak o kažnjavanju svih onih koji besplatno 'skidaju' i kopiraju glazbu.

ZAGREB

Poznati francuski filmski redatelj Luc Besson započeo je u Francuskoj sa snimanjem svojeg novog filma, krimi komedije "Malavita" s Robertom De Nirom, Michelle Pfeiffer i Tommyjem Leejem Jonesom u glavnim ulogama, priopćila je danas produkcijska kuća i filmski distributer EuropaCorp u vlasništvu redatelja. U filmskoj adaptaciji istoimenog romana nagradama ovjenčanog francuskog pisca i scenarista Tonina Benacquiste, Robert De Niro igra pokajnika njujorške mafije pod zaštitom FBI-ja koji se s obitelji doseljava u malo selo u Normandiji. "Unatoč tome što ulaže značajne napore u svoju društvenu integraciju, stare navike uskoro ipak prevladaju", stoji u priopćenju. Film, za koji je sam Besson napisao scenarij, snima se u Normandiji, ali i u studijima ambicioznog francuskog filmskog grada "La Cite du Cinema", Bessonovog mega-projekta sagrađenog u sjevernom predgrađu Pariza Saint-Deniseu kao konkurencija Hollywoodu, te u New Yorku.

NEW YORK

Sedamnaestgodišnji Austin Weirschke pobijedio je deset protivnika i obranio u srijedu u New Yorku prošlogodišnji naslov američkog prvaka u pisanju SMS poruka te osvojio nagradu od 50.000 dolara (40.000 eura). Natjecanje, koje organizira proizvođač mobitela LG Electronics, pratilo je 200 navijača na njujorškom Times Squareu. Mjerila se brzina, memoriranje i spretnost pisanja, a jedna od disciplina je i pisanje poruka na mobitelu zavezanih očiju. Austin Weirschke, koji se u pisanju vježbao uz pomoć svoje majke, "trenerice SMS-a", pokazao se manje vješt u govornom izražavanju i na pitanje što za njega znači pobjeda pred mikrofonom tek je promucao "Stvarno ne znam što bih rekao ..."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙