FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HSP o izboru Čovića

ZAGREB, 9. kolovoza 2012. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) grada Zagreba reagirala je danas priopćenjem na jednoglasan izbor Ive Čovića na novi četverogodišnji mandat za mjesto predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga na današnjoj sjednici Skupštine trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o., u kojemu dovodi u pitanje odgovornost takve odluke, ustvrdivši kako je ona donijeta na krnjoj sjednici.

"Iz priopćenja sa sjednice navodi se kako su članovi Skupštine 'pokazali veliku odgovornost' birajući Čovića, no ne navodi se tko je sve bio nazočan i tako doista bio odgovoran kako bi obavio svoju dužnost", ističe se u priopćenju zagrebačkog HSP-a.

Valja se, stoga, zapitati kakva je to odgovornost potvrditi reizbor čovjeka koji je doveo Holding do duga od pola milijarde kuna i do točke kada je upitna isplata plaća radnicima, i to na rok od četiri godine, navodi HSP, upozoravajući kako su na sjednici fizički bila nazočna samo trojica od 11 članova skupštine Holdinga.

Činjenicu da sjednici nisu nazočili niti Davor Bernardić, Jurica Meić i drugi iz Skupštine grada, koji su "svojedobno prozivali" zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića oko načina vođenja ZG Holdinga, HSP smatra licemjerjem, te napominje kako će to birači, "dosad vrlo strpljivi Zagrepčani", na idućim lokalnim izborima "znati cijeniti".

"HSP grada Zagreba već je upozoravao na osjetljivost izbora čelnog čovjeka Zagrebačkog holdinga, no šteta je ipak učinjena. Članovi Skupštine holdinga pokušali su izbjeći odgovornost izbora predsjednika Uprave, ali zato neće moći izbjeći odgovornost prema biračima", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙