FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

LONDON

Prošlogodišnji izdavački fenomen "Pedeset nijansi sive" autorice E.L. James, roman o seksualnim avanturama studentice i njezinog uspješnog i bogatog sadomazohističnog dečka, postao je najprodavanija britanska knjiga svih vremena, piše britanski Guardian. Pošto je na Amazonu već ranije premašio prodaju svih sedam dijelova sage o malom čarobnjaku Harryju Potteru, erotski triler bivše televizijske producentice koja piše pod pseudonimom dosegnuo je brojku od preko 5,3 milijuna prodanih tiskanih i elektroničkih primjeraka - više nego službeni vodič po britanskim autocestama "The Highway Code" ili "Da Vincijev kod" Dana Browna. Pornografija za mame, kako ga mnogi nazivaju, "Pedeset nijansi sive" prvi je dio trilogije koja prati avanture stidljive studentice Anastasie Steele nakon što upozna karizmatičnog tajkuna Christiana Greya.

NEW YORK

Vježbanje u teretani pomaže u sprečavanju razvoja dijabetesa tipa 2 kod muškaraca, pokazalo se u istraživanju harvardske Škole javnog zdravlja i Sveučilišta južne Danske. Znanstvenici su otkrili da redovito dizanje utega smanjuje rizik od razvoja dijabetesa za trećinu, objavljeno je časopisu Archives of Internal Medicine. Od prije je poznato da redovito vježbanje pomaže u sprečavanju dijabetesa, a ovo se istraživanje smatra važnim jer teretana pruža alternativu aerobnom vježbanju, poput trčanja, muškarcima koji nisu toliko mobilni. Nakon što su pratili skupinu muškaraca 18 godina, znanstvenici su zaključili da pola sata vježbanja u teretani, pet puta na tjedan, smanjuje rizik za dijabetes za 34 posto. Čak i manje aktivno vježbanje, do sat vremena na tjedan, također ima utjecaja, smanjujući rizik za 12 posto.

LONDON

Britanski glumac Sacha Baron Cohen napisao je scenarij za film u kojemu ismijava špijunske klasike poput Jamesa Bonda u kojemu bi mogao i sam zaigrati, prenosi britanski Guardian. Kako piše Hollywood Reporter, riječ je o špijunskoj parodiji o tajnom agentu koji je prisiljen pobjeći zajedno sa svojim davno izgubljenim bratom, idiotskim nogometnim huliganom. Baron Cohen prava na svoj novi projekt već je prodao filmskoj kući Paramount, s kojom ima dugoročni poslovni aranžman. Scenarij za još neimenovani film Baron Cohen napisao je zajedno s Philom Johnstonom, koji je napisao scenarij za komediju "Cedar Rapids" iz 2011., a glumac bi u njemu mogao i sam zaigrati pod uvjetom da mu to dopuste druge obveze.

LONDON

Američka pop zvijezda Lady Gaga otkrila je na društvenoj mreži Twitteru da će se njezin novi album, koji bi trebao izaći početkom 2013., zvati "Artpop", prenosi britanski BBC. Prošli tjedan 26-godišnja je zvijezda na internet postavila fotografiju s crnom tetovažom "Artpop" na ruci ispod koje je napisala "novi album, nova tinta", potvrdivši tako ime svojeg trećeg studijskog albuma koji će uslijediti nakon "Born This Way" iz 2011. Gaga, koja se ranije ove godine našla na četvrtom mjestu Billboardove ljestvice najbolje plaćenih zvijezda u 2011., zaradivši u toj godini ukupno više od 25 milijuna dolara, uskoro bi trebala debitirati i na filmu ulogom u novom filmu redatelja Roberta Rodrigueza "Machete Kills", koji izlazi negdje u listopadu.

MOSKVA

Američka pop diva Madonna u utorak je na koncertu u Moskvi poručila publici da se moli da članice ženskog punk benda Pussy Riot iziđu na slobodu. Članicama grupe Pussy Riot - Nadeždi Tolokonjikovoj (22), Ekaterini Samucevič (29) i Mariji Aljohinoj (24) u Moskvi se sudi za huliganstvo i poticanje na vjersku mržnju zbog toga što su u veljači u crkvi Krista Spasitelja u Moskvi otpjevale "prosvjednu molitvu" protiv predsjednika Putina. Od tada su u pritvoru, a državni je tužitelj za njih je u utorak zatražio trogodišnje zatvorske kazne. Madonna je na koncertu u Moskvi te tri djevojke nazvala hrabrima i rekla da su zbog te hrabrosti platile cijenu. "Zaslužuju biti slobodne. Molim se za njihovu slobodu", poručila je Madonna obožavateljima, dodavši kako bi svatko trebao imati pravo na slobodu izražavanja.

TOKIO

Japanski multimilijarder Hiroshi Mikitani odlučio je prije dvije godine da se radnici u njegovoj tvrtki Rakuten Inc. moraju na poslu služiti isključivo engleskim jezikom. Po njegovim riječima, u pozadini te ideje je zapravo drastični pokušaj da se zaustavi opadajuća uloga Japana u svijetu. "Japanci misle da je engleski težak jezik. No, mi moramo razbiti tu blokadu", rekao je Mikitani za The Washington Post. Prije dva mjeseca odlučio je ideju provesti u djelo i jednu od svojih tvrtki e-commerce, koja je konkurent Amazonu, pretvoriti u pilot projekt te nove strategije "preživljavanja" japanskih korporacija. Kako pada broj stanovnika Japana, domaće tvrtke bore se s time kako biti u kontaktu sa svijetom i, još važnije, kako to činiti na uspješan način.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙