FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI - Rudić: A sada priprema za četvrtfinale

LONDON, 4. kolovoza 2012.(Hina) - Ostvarili smo cilj, pobijedili Australiju, zauzeli prvo mjesto u skupini, te sa sada u miru možemo pripremati za četvrtfinalni ogled, izjavio je nakon pobjede nad Australijom (11:6) vaterpolski izbornik Ratko Rudić.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je i četvrtu utakmicu na olimpijskom turniru u Londonu i time teoretski osigurala prvo mjesto u skupini. U našoj reprezentaciji najbolji su bili Maro Joković, Sandro Sukno, te centri Igor Hinić i Nikša Dobud, dok je vratar Josip Pavić sakupio 11 obrana. Hrvatska će u 5., posljednjem kolu, A skupine u ponedjeljak, 6. kolovoza, igrati protiv Kazahstana.

"Pobijedili smo s pet razlike, ali Australci nisu nimalo bezazlena ekipa. Dobri su u obrani i izvrsni plivači, agresivni su, pa smo imali problema u prvoj četvrtini. Ipak, moji momci su preiskusni i prekvalitetni da bi dopustili Australcima ikakvo iznenađenje. Sada nas očekuje lagani meč s Kazahstanom, a mi već sutra počinjemo pripremeza četvrtfinalni dvoboj, koji će odrediti jesmo li bili uspješni na ovim Igrama ili ne", kazao je Rudić nakon četvrte pobjede.

Vratar Josip Pavić i protiv Australaca je istaknuo kandidaturu za najboljega vratara turnira.

"Ponovo smo odigrali odličnu obranu, nismo se opustili jer su Kazahstanci ipak preslabi, pa bi pet dana odmora prije četvrtfinala bilo možda previše. Ne razmišljamo još o protivniku u četvrtfinalu. Danas ćemo se malo opustiti i idemo dati podršku našim rukometašima protiv Danaca", dodao je Pavić.

Australski trener John Fox morao se pomiriti s činjenicom da su hrvatski vaterpolisti ipak prejaki.

"Mi smo zabili šest pogodaka iz 29 šuteva, a Hrvati 11 golova iz samo 18 šuteva. To dovoljno govori koliko je naš napad slab, a hrvatski superioran. Hrvatska je najbolja ekipa na ovom natjecanju", kazao je Fox.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙