FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Općina Dobrinj proslavila svoj dan s premijerom Milanovićem

RIJEKA, 2. kolovoza 2012. (Hina) - Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, općina Dobrinj na otoku Krku danas je svečano obilježila svoj dan u nazočnosti predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića.

Premijer Milanović je rekao da već 40 godina dolazi u taj kraj, budući da mu je odatle majka, te da bi razvoj Dobrinjštine u tom razdoblju mogao poslužiti kao primjer cijeloj Hrvatskoj. Kad sam počeo dolaziti ovdje, kraj je bio lijep ali siromašan, no to je siromaštvo stvaralo klicu budućeg uspjeha u odnosu ljudi prema radu i obavezama, ustvrdio je Milanović. Tu se nije gradilo bespravno, postojao je red i poštivalo se pravo te se živjelo u zajednici, a tako otprilike želimo da izgleda Hrvatska, istaknuo je.

Nastojimo da Hrvatska bude zemlja reda, prava, u kojoj se igra po jasnim pravilima i zna se što je čije i što je međunarodno pravo u odnosu prema susjedima, rekao je premijer.

Milanović je također rekao kako Vlada ne želi ići po Hrvatskoj "s vrećom novaca i dijeliti stranačkim kolegama". To je loš i štetan način, koji vodi u korupciju, rekao je i istaknuo da će Vlada pomagati onima koji imaju spremne projekte ili onima koji ih, zbog teških okolnosti u pojedinim područjima, nisu mogli izraditi.

Hrvatska je mala zemlja koja ima svoje mjesto u Europi i moramo biti odlučni, pa i agresivni ako treba boreći se za svoje interese, zaključio je premijer.

Načelnik općine Dobrinj Neven Komadina je, navodeći što je provedeno u općini tijekom protekle godine, rekao da je kapitalni projekt vodoopskrbe visoke zone Dobrinjštine vrijednosti 34 milijuna kuna pred završetkom, da se grade sustavi odvodnje, uređuju prometnice i ulaže u zdravstvo i socijalnu skrb.

Istaknuo je nedavno odobrenih 18 milijuna kuna Hrvatskih voda temeljem natječaja namijenjenih uređenju sustava odvodnje na Dobrinjštini, posebno u uvali Soline.

Na svečanosti su uručena općinska priznanja zaslužnima. Nagradu za životno djelo dobila je umirovljena operna pjevačica Mila Kirinčić Degan a titulu počasnog građanina Dobrinja povjesničar akademik Petar Strčić.

Okupljene su još pozdravili obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić, gradonačelnik grada Krka i čelnik koordinacije otočnih lokalnih jedinica Darijo Vasilić, predsjednik Općinskog vijeća Dobrinja Alen Šamanić i načelnik prijateljske općine Tordinci Josip Maletić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙