FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI vaterpolo: Španjolci uputili službeni protest

LONDON, 31. srpnja 2012.(Hina) - Španjolski vaterpolski savez podnio je službeno protestno pismo Tehničkom odboru FINA-e na OI u Londonu glede nepriznatog pogotka Ivana Pereza u zadnjim sekundama susreta protiv Hrvatske (7:8).

Perez je uputio šut koji je naš vratar Josip Pavić zaustavio na gol liniji. Slovenski sudac Boris Margeta procijenio je da pogodak nije postignut, da li zbog činjenice da lopta cijelim obujmom nije prešla zamišljenu liniju gola ili stoga što je vrijeme isteklo. Španjolski vaterpolisti, ali i njihovi navijači na plivalištu, teško su primili tu odluku nakon što je, potpuno suprotno pravilima, na svim ekranima na plivalištu višekratno prikazivan taj snimak.

"Glavni posao suca na vaterpolskoj utakmici je da procijeni da li je zgoditak ili nije. On je, bez ikakvih dodatnih konzultacija, odlučio da to nije pogodak. Ovo je najvažniji vaterpolski turnir za sve u četiri godine i neozbiljno je da se ne koriste TV-snimke", kazao je španjolski izbornik Rafael Aguilar.

"Bit će teško opet ući u bazen nakon ovoga. Ovo doista boli, 500 ljudi je vidjelo zgoditak, samo taj sudac nije", izjavio je španjolski igrač Felipe Perrone, dok je puno smireniji bio njegov suigrač Daniel Lopez.

"Ponekad sudac napravi krivu odluku, a on nema mogućnost korištenja TV-snimke. Moramo se pomiriti s time i nastaviti dalje s turnirom".

"Sudac nije priznao zgoditak, a njegova je zadnja. Ne znam je li lopta prešla liniju ili je isteklo vrijeme, ali doista nije uobičajeno da se na temelju snimke na samom borilištu radi ptitisak na suce. To još nisam vidio", kazao je Sandro Sukno, strijelac našeg pobjedničkog pogotka iz peterca za 8:7.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙