FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajinski ministar kaže da je Julija Timošenko završila liječenje

KIJEV, 27. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, čije je kažnjavanje zatvorom zbog zloporabe vlasti zategnulo odnose Kijeva s Europskom unijom, završila je liječenje u lokalnoj bolnici, rekla je ukrajinska ministrica zdravstva Raisa Bohatirjova, preneseno je u petak.

Timošenko je zbog liječenja bolova u leđima gotovo tri mjesecaa bila van zatvora a u svojoj izjavi Bohatirjova ne kaže hoće li je vlasti sada ponovno vratiti u zatvor.

"Međunarodno povjerenstvo u kojoj su njemački i ukrajinski liječnici utvrdilo je da je proces rehabilitacije uspješno zaključen", prenijela je agencija Interfax izjavu ukrajinske ministrice.

Zapad je osudio slanje Julije Timošenko u zatvor prošlog listopada kao primjer selektivne pravde a EU je suspendirao sve ugovore o slobodnoj trgovini i političkom pridruživanju s Kijevom te zatražio njeno oslobađanje.

Predsjednik Viktor Janukovič je, međutim, odbio intervenirati, a državni tužitelji dodali su nove optužbe za izbjegavanje poreza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙