FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Radmanović upozorio da se ne daju naputci veleposlaniku pri UN-u

MOSTAR, 27. srpnja 2012. (Hina) - Srpski član BiH Predsjedništva Nebojša Radmanović upozorio je u petak bošnjačkog i hrvatskog kolegu Bakira Izetbegovića i Željka Komšića te šefa diplomacije BiH Zlatka Lagumdžiju da ne daju naputke veleposlaniku BiH pri UN-u kako će glasovati u slučaju Sirije, ističući da oko toga ne postoji suglasnost državnoga vrha.

"Podsjećam vas da predstavnik BiH u UN-u može pristupiti izjašnjavanju o tom pitanju, kao i svim drugim, samo na osnovu stava i instrukcija Predsjedništva BiH koje je, prema Ustavu BiH, kreator vanjske politike BiH, i za koje je potreban konsenzus sva tri člana Predsjedništva BiH", istaknuo je Radmanović u dopisu koji je dostavljen i medijima.

Pojasnio je da bi davanje naputaka kako će glasovati veleposlaniku te zemlje pri UN-u predstavljalo odstupanje od Ustava BiH, ne bi imalo nikakav pravni učinak te nanijelo političku štetu BiH.

Srpski član BiH Predsjedništva dodao je da mu je poznato da se priprema nova rezolucije UN-a o Siriji, no da BiH nema jedinstveno stajalište o ovom pitanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙