FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: u fokusu dionica Ericssona Nikole Tesle

ZAGREB, 27. srpnja 2012. (Hina) - Odlični polugodišnji poslovni rezultati Ericssona Nikole Tesle danas su na Zagrebačkoj burzi privukli pozornost investitora na dionicu te kompanije u inače letargičnom trgovanju, obilježenom tek blagim jačanjem Crobexa i niskim prometima.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,10 posto, na 1.692 boda, a Crobex10 0,37 posto, na 921 bodu.

Redovni promet dionicama iznosio je 2,7 milijuna kuna, što je oko 300.000 kuna više nego jučer u ovo doba.

„Volumeni trgovanja na domaćem tržištu su slabi usprkos činjenici da je sezona objave poslovnih rezultata kompanija u punome jeku te je izgledno da su investitori suzdržani s obzirom na loše makroekonomsko okruženje. Danas je u fokusu investitora dionica Ericssona Nikole Tesle, budući da je kompanija izvijestila o odličnim poslovnim rezultatima koji su velikim dijelom pod utjecajem posla u Rusiji“, kaže Lav Bernfest, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

Jedina s milijunskim prometom zasad je dionica Ericssona Nikole Tesle. Do podneva njome je ostvareno 1,23 milijuna kuna prometa, a cijena joj je ojačala 4,34 posto, na 1.100 kuna. Tijekom jutra cijena joj je dosegnula i 1.130 kuna.

Ericsson Nikola Tesla izvijestio je danas da je u prvom polugodištu ostvario 80,1 milijuna kuna neto dobiti, što je porast od 116,8 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Ukupni su prihodi dosegnuli 880,3 milijuna kuna i veći su za 44,2 posto. I prihodi od prodaje porasli su 44,4 posto, prvenstveno zahvaljujući porastu prihoda na ruskom tržištu, te iznose 853,4 milijuna kuna.

U inače mirnom trgovanju, bez većih cjenovnih oscilacija, prometi iznad 100.000 kuna ostvareni su tek s dvije dionice –HT-a i Adrisa.

Pritom je dionica HT-a ojačala 0,13 posto, na 203,75 kuna, a povlaštena dionica Adrisa za 0,36 posto, na 217 kuna.

Na europskim burzama, nakon jučerašnjih snažnih dobitaka, danas se raspoloženje stabiliziralo. Na površinu su ponovno izbile zabrinutosti oko mogućih političkih prepreka da Europska središnja banka preuzme aktivniju ulogu u borbi protiv dužničke krize regije.

Londonski FTSE trenutno je u minusu 0,21 posto, frankfurtski DAX 0,45 posto, a pariški CAC 0,33 posto.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙