FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobroslavić se sastao s predstavnicima udruga okupljenih u inicijativu "Spasimo dolinu Neretve"

DUBROVNIK, 26. srpnja 2012. (Hina) - Župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i njegova zamjenica Marija Vučković danas su u Opuzenu razgovarali s predstavnicima građana poljoprivrednih proizvođača i građanskih udruga okupljenih u inicijativu "Spasimo dolinu Neretve", koji ima za cilj upozoriti na opasnost od projekta Gornji horizonti.

Tom prigodom istaknuto je kako je riječ o dugogodišnjem problemu koji može ugroziti dolinu Neretve i njene vitalne interese. Na liniji smo zaštite Neretve i ne smije se dovesti u pitanje njena budućnost ni opastanak stanovništva, naglasio je župan Dobroslavić te dodao kako će se uskoro organizirati sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda nadležnog ministarstva jedinica lokalne samouprave te predstavnici iz Neretve. Najavio je kako će tražiti jamstva da se Neretvi ništa neće dogoditi, a tražit će i angažman jednog međunarodnog tijela koji će dati o cijelom problemu i onome što se događa oko Gornjih horizonata svoje stručno mišljenje.

Zamjenica župana Marija Vučković ustvrdila je kako je prema projektu upravljanja rijekama Neretvom i Trebišnjicom kojeg sa 40 milijuna kuna financira Svjetska banka, a kandidirao je globalni fond za zaštitu okoliša, su prekršene međunarodne obveze i kod projekta Gornji horizonti i hidroelektrana Dubrovnik 2. Oba zahvata su preuranjena i prejudicirana prije okvirnog plana upravljanja Neretvom i Trebišnjicom.

Predstavnici iz doline Neretve kazali su da se u Neretvi od poljoprivrede godišnje zaradi oko 500 milijuna kuna te da bi ta sva proizvodnja bila dovedena u pitanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙