FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studentsko inženjersko natjecanje EBEC od 1. do 8. kolovoza

ZAGREB, 26. srpnja 2012. (Hina) - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić otvorio je danas prezentaciju i promociju najvećeg studentskog inženjerskog natjecanja u Europi EBEC (European BEST Engineering Competition), koje će se u Zagrebu održati od 1. do 8. kolovoza.

EBEC se održava u organizaciji BEST-a (Board of European Students of Technology), organizacije studenata tehničkih, tehnoloških i prirodoslovnih fakulteta koja potiče mobilnost preko milijun studenata širom Europe istovremeno im pružajući mogućnost profesionalnog razvitka i podrške u karijeri.

Glavni organizator projekta Željko Martinović pojasnio je da se EBEC natjecanje sastoji od tri razine, lokalne, regionalne i finalne, u koju ulaze 104 najbolja finalista dodavši da će ove godine u Zagreb doći 26 timova i 104 finalista iz 15 zemalja, među kojima neće biti hrvatskih predstavnika jer se nisu plasirali u finalno natjecanje.

Natjecatelji, nastavio je, u finalnom natjecanju svojim kreativnim idejama rješavaju postavljene probleme u dvjema kategorijama: Team Designu (praktična rješenja s fizičkim prototipom) i Case Study (hipotetska rješenja za realne probleme).

"Cilj nam je da natjecatelji iz Zagreba odu zadovoljni i s lijepim sjećanjem", rekao je Martinović u prostorijama zagrebačke Gradske skupštine dodavši da su ovakva natjecanja dobra podloga za zaposlenje mladim ljudima jer im se omogućuje povezivanje s različitim tvrtkama.

Bernardić je istaknuo važnost inženjerstva te njegovu ključnu ulogu prilikom hrvatskog izlaska iz krize.

"Hrvatski razvoj i izlazak iz krize mogu osigurati samo nove tehnologije i stvaranje dodane vrijednosti, a inženjerska struka više nego bilo koja druga sudjeluje u stvaranju dodane vrijednosti", rekao je Bernardić dodavši da je temeljni hrvatski problem što je u postotku visokoobrazovanih samo 20 posto novih inženjera.

Istaknuo je važnost prepoznavanja novih ideja mladih ljudi koji su spremni ulagati u sebe i dodatno se obrazovati te konkurirati kolegama iz cijelog svijeta.

Naglasio je i da je Zagrebu potreban novi tehnološki iskorak što se može postići, smatra, prepuštajući mladim obrazovanim ljudima da iskažu svoje ideje kroz poduzetničke programe kako bi se Zagreb izgradio s novim tehnološkim licem.

"Novi tehnološki identitet Zagreba je moj osobni imperativ i imperativ Gradske skupštine te onoga što planiramo raditi u sljedećem četverogodišnjem mandatu", zaključio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙