FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Tenji položen temeljni kamen za Hrvatski dom

OSIJEK,25. srpnja, 2012.(Hina) - U povodu Dana Mjesnog odbora Tenje, koji se obilježava na Svetu Anu, 26. srpnja, danas je u tome mjestu nadomak Osijeka položen temeljni kamen za Hrvatski dom, vrijedan četiri milijuna kuna.

Na svečanoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora Tenje, na kojoj su bili predstavnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, predsjednik Josip Mihaljević istaknuo je kako će u novome Hrvatskom domu, koji će financirati grad Osijek, stanovnici "imati mjesto" za mnoge kulturne i ostale sadržaje.

Zgrada bi se trebala završiti za godinu dana, najavio je Mihaljević. Tenja je najveći mjesni odbor Osijeka s gotovo osam tisuća stanovnika, rekao je, dodajući kako vjeruje da će to mjesto uskoro dobiti i novu školu budući da osnovnu školu u Tenji pohađa 800 učenika.

U sklopu obilježavanja Dana Mjesnog odbora Tenje položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima i civilima poginulima u Domovinskom ratu, a u župnoj crkve sv. Ane služena je sveta misa na kojoj su među ostalima bili i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Sutra će se u Tenji održati Sajam udruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙