FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnogorski parlament protiv izglasavanja nepovjerenja vladi

PODGORICA, 24. srpnja 2012. (Hina) - Crnogorski parlament u utorak nije prihvatio prijedlog oporbe da se vladi Igora Lukšića izglasa nepovjerenje zbog kreditnog zaduživanja kod švicarske banke Credit Swiss i drugih banaka u iznosu od preko 150 milijuna eura.

Za povjerenje vladi glasovali su zastupnici vladajuće većine, koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Bošnjačka stranka (BS), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i Demokratska unija Albanaca (DUA).

Tijekom rasprave, zastupnike oporbe koji su pokrenuli ovu incijativu više je brinuo način na koji će taj kredit biti vraćen, a vladi se generalno zamjera na lošem vođenju gospodarske politike, zaduživanju i izdavanju jamstava.

Ministar financija Milorad Katnić rekao je kako je Crna Gora suočena s teškom krizom koja je pogodila sve zemlje svijeta, ali je, kako tvrdi, vlada uspostavila stabilnost i dobre osnove za napredak.

Oporbenim zastupnicima je bilo neshvatljivo ponašanje vladajuće koalicije koja sada izglasava povjerenje vladi Igora Lukšića, a za dva dana bi trebala skratiti mandat Skupštini i zakazati nove parlamentane izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙