FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 20. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i Sindikat hrvatskih učitelja danas su zaključak vlade, kojim od 1. kolovoza prestaje isplaćivati dodatke na plaću od 3, 5, 7 i 9 posto učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama, ocijenili odmazdom zbog nepristajanja sindikata na ucjene, te pozvali resornog ministra Željka Jovanovića da podnese ostavku. "Takav Zaključak dokaz je kako je pregovarački tim Vlade cijelo vrijeme pregovarao s figom u džepu, te da je Vlada u nedostatku pregovaračkih argumenata posegla za mjerom koja nije ništa drugo nego odmazda, i to zbog nepristajanja sindikata obrazovanja na ucjene", stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec i predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić. Sindikalci prozivaju Vladu da za svoj pregovarački neuspjeh optužuje "pretvrde čelnike sindikata", a da im je namjera od početka bila rezanje u obrazovanju, za što su tražili blagoslov sindikata. Ističu kako su čak i bili spremni potpisati poseban sporazum kojim se odriču prava na isplatu prosvjetnog dodatka do 1. siječnja 2013., u zamjenu za zadržavanje dosadašnje osnovne plaće, ali da je Vladi to bilo neprihvatljivo.

OSIJEK - Čelnici Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića Osječko-baranjske županije potpisali su danas u Osijeku sporazum o političkoj suradnji kako bi, kako je istaknuto, poštenim radom i brigom za budućnost Hrvatske dali nadu i spriječili apatičnost koja je zavladala u toj županiji i svim ostalim dijelovima Hrvatske. Na potpisivanju su bili predsjednik HSS-a Branko Hrg i predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić, koji su istaknuli kako je krajnje vrijeme da se uvedu posve novi pogledi u politici, koja ne smije biti izvor bogaćenja pojedinaca, nego put koji jamči dostojanstvo svakom čovjeku. Branko Hrg ocijenio je da je danas potpisani sporazum dobar put da se "bez raznih spinova koji dobro prema potrebi pretvaraju u loše i obratno gradi poštena i gospodarski razvijena Hrvatska". Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić, uz ostalo je kazala kako je spoj dviju županijskih stranaka u kojima su ljudi 'bez putra na glavi' nada za građane Osječko-baranjske županije da će imati pravi izbor, istaknula je, dodajući kako je na njima da to prepoznaju jer je riječ o ljudima koji žele, hoće i mogu pridonijeti pozitivnim promjenama.

VARAŽDIN - Požar u poslovnim prostorijama varaždinske tvrtke Vitosa jučer je uzrokovao 46-godišnji muškarac koji je u neposrednoj blizini palio kartonsku ambalažu, izvijestila je danas varaždinska policija. Očevidom je utvrđeno da je požar buknuo s vanjske strane zidana ograde uz željezničku prugu te se proširio na PVC pokrov montažnog spremišta i dalje na zidani dio objekta koji je gotovo sasvim izgorio. Policija navodi kako je zbog sumnje da je izazvao požar provela kriminalističku istragu nad 46-godišnjim zaposlenikom trgovačkog društva za upravljanje, održavanje i izgradnju željezničke infrastrukture iz Zagreba. Utvrđeno je da je on oko osam sati, prilikom obavljanja službe uz željezničku prugu Turčin-Varaždin, upaljačem zapalio odloženu kartonsku ambalažu, nakon čega se vatra proširila na skladište i prodajne prostorije tvrtke u Zagrebačkoj ulici. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog teškoga kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz nehaja te će tijekom dana biti priveden na ispitivanje općinskome državnom odvjetniku u Varaždinu.

ŠIBENIK - Teške po život opasne ozljede zadobio je 35-godišnji Slovenac koji je, vozeći u alkoholiziranom stanju vodeni skuter na plaži u Pirovcu, udario u lanac usidrenog glisera, a bez ozljeda prošlo je dvoje njegove djece koji su bili s njim na skuteru, izvijestila je danas šibensko-kninska policija. Pomorska nesreća dogodila se jučer oko 18,30 sati na plaži u Pirovcu, kada je 35-godišnjak skuterom marke kawasaki slovenskih registracija udario u lanac usidrenog glisera, također u vlasništvu slovenskog državljanina.

DUBROVNIK - Dvije su osobe smrtno stradale, a jedna je lakše ozlijeđena u jučerašnjoj prometnoj nesreći u mjestu Duboka u općini Slivno, izvijestila je danas Policijska uprava dubrovačko-neretvanska. Dvadesetogodišnji državljanin Njemačke upravljajući automobilom njemačkih nacionalnih oznaka iz smjera Kleka prema Opuzenu, dolaskom do mjesta Duboke prilikom skretanja oduzeo je prednost motociklu slovenskih nacionalnih oznaka, koji se kretao iz suprotnog smjera. U ovoj prometnoj nesreći 53-godišnji vozač i 42-godišnja putnica na motociklu, oboje državljani Slovenije, smrtno su stradali dok je vozač automobila lakše ozlijeđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙